Eon verkoopt waterkrachtcentrales aan Duitse ERG

waterkrachtcentrale-eon

Energiebedrijf EON heeft haar hydro complex dat in Italië staat verkocht aan het Duitse nutsbedrijf ERG Power. Het complex bestaat uit 16 waterkrachtcentrales wat een capaciteit opbrengt van 1,5 terawattuur.

Verkoop waterkrachtcentrales genereert extra geld voor duurzame energie

Het grote complex is ook voorzien van een pompstation, zeven grote dammen en drie reservoirs. Verder is er 155 kilometer aan kanalen en tunnels dat het water rondleid. De transactie is een onderdeel van de Italiaanse Antitrust Autoriteit voor het completeren van procedures in gezamenlijke verhandels unie’s.

EON verwacht dat de verkoop en afronding van het complex voor het einde van het jaar rond zal zijn. EON heeft besloten haar aandeel in haar italiaanse gas en stroom bedrijf verder te gaan ontwikkelen. Zij hebben daar 700.000 klanten.

EON investeert in nieuwe windparken in Europa

De overname is gemoeid met een bedrag van 950 miljoen euro en word weer gebruikt voor het uitbreiden van EON’s duurzame portfolio. De uitbreiding omvat voornamelijk het investeren in nieuwe windparken. EON heeft een totale geïnstalleerde capaciteit van 1,38 gigawatt aan windenergie, waarvan 1,1 gigawatt in Italië staat. In Sicilië staat een gasgestookte thermische centrale van EON met een capaciteit van 480 megawatt.

Inspelen op vraag en aanbod hernieuwbare bronnen

Het energiebedrijf heeft al ruim 11,5 biljoen euro gespendeerd in thermische centrales in Spanje, Italië en in Frankrijk. EON verwacht dat de vraag naar duurzame energie in die landen toe zal nemen.

Bron:Reuters

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken