EON ziet winst weer kelderen door lage energieprijzen

 

eonballon

Energieleverancier EON heeft bekend gemaakt dat zij in het eerste kwartaal van dit jaar hun winst hebben zien dalen met 15%.  Dit is het gevolg van de steeds maar lager wordende energieprijzen.

Voorbereid op moeilijk 2015

De winst zakte van 1.18 biljoen euro vorig jaar naar 1.01 biljoen euro. De energieleverancier gaf al aan voorbereid te zijn op het feit dat dit jaar niet makkelijk zal worden qua omzet. Door het switchen naar groene stroom in Duitsland heeft EON recentelijk al de splitsing van het bedrijf gemaakt.

Wel voordelen op andere bedrijfsonderdelen

Uniper zal zich toeleggen op de energiesector uit fossiele brandstoffen. EON blijft met een kritisch oog naar Uniper kijken omdat het tegenwoordig een moeilijke markt is. Met het terugtrekken van zijn aandelen in Urenco Ltd. verwacht EON nog een meevaller. Op andere fronten behaalde EON wel een kleine winst dankzij een lagere belastingaanslag. Daardoor klom de nettowinst met 39% en kwam uit op een 30 mrd euro.

Noordzee activiteiten onzeker

EON zag ook vooruitgang bij het verkopen van haar restant aandelen in Italië. Momenteel buigt de leverancier zich nog over haar activiteiten rondom de Noordzee of deze verkocht worden of niet. Energie concurrent RWE is van plan om de resultaten over het eerste kwartaal te onthullen op 13 mei a.s.

Bron:Nu.nl

Energie van EON vergelijken

Wilt u de energieprijzen EON vergelijken en weten of u kunt besparen? Klik op energieleveranciers vergelijken of ga direct naar onze onafhankelijke energievergelijker en bekijk de beste deal! Door vandaag te beginnen met energie vergelijken en kunt u fors besparen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken