Essent en Nuon: Eneco en Delta moeten eerder gaan opsplitsen

Essent en Nuon: Eneco en Delta moeten eerder gaan opsplitsen

Volgens een bericht van Nu.nl willen energieleveranciers Essent en Nuon dat Eneco en Delta energie eerder gaan opsplitsen. Zij hebben hiertoe een bezwaarschrift ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt.

Essent en Nuon: ACM hanteert te lange termijnen voor splitsing

De ACM heeft Eneco en Delta tot en met 2017 de tijd gegeven om hun netwerkbedrijven van hun energiebedrijf te gaan splitsen. Essent en Nuon daarentegen voelen zich benadeeld omdat zij wel gehoor hebben gegeven tot de splitsing en hun bedrijven zijn daardoor minder waard geworden en zijn zij in handen gekomen van buitenlandse partijen.

Oneerlijke concurrentie voor andere energiebedrijven

Beide energieleveranciers vinden dan ook dat de ACM een gelijk speelveld moet hanteren omdat de concurrentie zo oneerlijk word. Eneco en Delta kunnen nog profiteren van de opbrengsten uit hun netbeheerderstak en dat kunnen Nuon en Essent niet meer doen. De ACM heeft in ieder geval laten weten om pas in de zomer een beslissing te nemen over het bezwaarschrift en wil tot die tijd ook niet reageren op commentaar.

Splitsing van Eneco en Delta een feit

Eneco en Delta hebben zonder succes zich verzet tegen de opkomende splitsing want de Hoge raad besloot vorig jaar net als Minister Kamp dat de splitsing toch moet gaan plaatsvinden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken