Essent Flexibel contract

essent flexibelWilt u graag kiezen voor een nieuwe energieleverancier, maar wilt u liever geen vastigheid? Dan kunt u kiezen voor een Essent Flexibel contract. Bij dit energiecontract ontvangt u variabele energietarieven in plaats van vaste energietarieven. U kunt uw energiecontract dan maandelijks opzeggen. Soms kan dat een interessante deal zijn, bijvoorbeeld wanneer u slechts tijdelijk een energiecontract nodig heeft. In dit artikel leest u daar meer over.

Essent Flexibel: het modelcontract van Essent

Elke energieleverancier dient verplicht een modelcontract aan te bieden. Dat houdt in dat de energietarieven niet vast staan en dat het contact elke maand opgezegd kan worden. In bepaalde gevallen kan dat handig zijn. Woont u ergens tijdelijk, zoals bijvoorbeeld een half jaartje? Dan kan een Essent Flexibel contract erg handig zijn. Als u namelijk een jaarcontract aangaat, zegt u deze uiteindelijk te vroeg op. Daardoor riskeert u een opzegboete.

De voordelen van Essent Flexibel

Essent Flexibel kent meerdere voordelen:

  • Elke maand opzegbaar;
  • Groene windstroom;
  • Variabele leveringstarieven die tweemaal per jaar kunnen wijzigen (op 1 januari en 1 juli);
  • 14 dagen bedenktijd bij het afsluiten van dit energiecontract.

De nadelen van Essent Flexibel

Essent Flexibel kent echter niet alleen maar voordelen. Houd ook rekening met de onderstaande nadelen:

  • U ontvangt nooit een welkomstcadeau of u kunt niet profiteren van cashback-acties;
  • De energietarieven kunnen ook hoger worden per 1 januari of per 1 juli;
  • De energietarieven zijn in de regel hoger dan bij een vast energiecontract.

Waar moet ik voor kiezen?

Wilt u graag een nieuw energiecontract uitkiezen en blijft u nog wel een tijdje wonen op uw huidige adres? Dan is het raadzaam om een vast energiecontract te nemen. In plaats van Essent Flexibel kunt u dan ook kiezen voor een Groene Stroom & Gas Zeker energiecontract. U kun dan namelijk wel genieten van cashback energie of energie met welkomstcadeau. Onder andere Essent biedt aantrekkelijke cadeaus.

Start direct met energie vergelijken

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Dan kunt u hier energie vergelijken voor de beste deals. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u eenvoudig en snel welke deal het beste bij u past. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. U kunt uw energiecontract aanvragen binnen slechts enkele minuutjes. Met een overstap kunt u veel geld besparen, dus vergelijk gerust en stap online over. Uiteraard wordt de overstap voor u geregeld middels de gratis overstapservice energie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo