Essent importeert als eerste energiebedrijf groen gas uit het buitenland

Omdat de vraag naar groen gas toegenomen is heeft Essent besloten om het duurzame gas uit het buitenland te importeren zo schrijft Omroep Brabant vandaag. Groen gas wordt gewonnen uit tuinafval, mest of rioolslib. De energieleverancier heeft verschillende afspraken gemaakt met biomassacentrales uit het Verenigde Koninkrijk. Het groene gas word geleverd met groencertificaten om de duurzaamheid ervan te garanderen.

Behoefte aan groen gas steeds groter

Essent zal het duurzame gas gaan leveren aan de NS en Prorail die gebruiken dit op hun beurt voor de verwarming van hun stations, wisselsporen en kantoren. Nederland zelf produceert momenteel zo’n 80 mln kuub groen gas per jaar. Essent neemt daar 25% van af maar kan niet meer aan de vraag voldoen. Daarop is besloten om vanaf nu het groene gas te gaan importeren.

Groencertificaat ISCC

Het groencertificaat dat bij het groene gas word geleverd is het duurzaamheidslabel ISCC. In Nederland raken de grondstoffen die nodig zijn voor de opwek van groen gas straks op. Essent is nu met groene dochter Innogy mogelijkheden aan het bekijken of deze structuur ook kan worden uitgelegd met andere landen dan alleen Nederland. De capaciteit die nu vooralsnog zal worden geïmporteerd ligt op 20 mln kuub groen gas.

GasTerra wil positie groen gas uitbreiden

GasTerra vindt dat de productie van groen gas een flinke stap in de richting is naar een duurzame energievoorziening. GasTerra wil de positie van groen gas dan ook verbeteren en ervoor zorgen dat de capaciteit word verhoogd. Omdat de productie van Nederlands gas terugloopt heeft GasTerra dan ook gas moeten inkopen. Desondanks blijft GasTerra de grootste gashandelaar van Europa en verkochten zij maar liefst 63,9 miljard kuub gas vorig jaar.

Groene energie vergelijken

Met behulp van Power.nl kunt u zien welke energieleveranciers groen gas leveren. Start snel met energie vergelijken om een vergelijking te zien van alle aanbieders. U kunt daarna direct een aanvraag indienen en profiteren van hoge kortingen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken