Essent staakt biomassaproductie

biomassafabriek
Energieleverancier Essent is volgens het AD gestopt met de productie van biomassabijstook. De reden hiervoor is omdat Essent er geen subsidie meer voor krijgt. Blijven ze biomassa bijstoken dan zou dit resulteren in een meerprijs voor consumenten en dat wil Essent niet.

Duurzame energieproductie Essent zal afnemen

Gevolg hiervan is dat Essent daardoor minder groene energie zal produceren wat afkomstig is van Hollandse bodem. Ook zal Stichting HIER een klimaatbureau dat samenwerkt met Essent haar samenwerking op een lager pitje zetten. Zij zetten zich namelijk in voor groene energie dat eerijk is. De energieleverancier bood Groene energie aan dat afkomstig was van Nederlandse windmolens en groene energie afkomstig van de biomassa bijstook. Men kan nog wel kiezen voor windenergie van Essent maar daar dienen zij wel extra voor te betalen.

Om toch nog goedkopere groene stroom aan te kunnen bieden vanuit Essent zullen zij daarvoor buitenlandse groene energie gaan leveren dat afkomstig is uit buitenlandse waterkrachtcentrales. Stichting HIER pleit voor eerlijke stroom en staat niet voor sjoemelstroom, en daarmee bedoelen zij stroom waaraan een groencertificaat aan is verbonden.

Geen energiesubsidie meer vanuit de overheid

De subsidie die Essent kreeg voor haar biomassa bijstook is afgelopen in 2015. Voor Essent is het dan ook niet meer rendabel om nog biomassa te produceren. Zij hebben nog getracht de subsidie te verlengen maar deze werd afgewezen. Nu kunnen andere energieleveranciers die ook duurzame energie opwekken die plek gaan invullen. De energieleverancier is wel van plan om in de toekomst biomassa te gaan bijstoken in de nieuwe kolencentrale Eemshaven in Groningen.

Eneco nu grootste producent duurzame energie

Nu is Eneco als energieleverancier koploper op het gebied van duurzame opwekking zij wekken windenergie op uit Nederlandse windparken, hun product: HollandseWind garandeert 100% duurzame stroom. Het Eneco product EcoStroom is ook afkomstig uit Europese groene bronnen.

Het klimaatbureau zal nu op zoek moeten gaan naar een andere sponsor want Essent droeg 15% bij aan het budget. Essent was de afgelopen jaren goed voor 20% van de duurzame energieproductie dat afkomstig was van Nederlandse bodem.

Start met groene energie vergelijken

Ook groene energie vergelijken? Vink dan in onze energievergelijker groene energie aan en start de vergelijking. U kunt per energieleverancier in het Energielabel bekijken waar hun energie vandaan komt. Veel energieleveranciers bieden een mix aan van groene energie, dat betekent dat er energie tussen zit dat afkomstig is vanuit buitenlandse duurzame energiebronnen. Deze energie heeft een groencertificaat en bewijst dat het duurzaam geproduceerd en verwerkt is. HIER vindt deze vorm van energie niet eerlijk verkregen. U kunt als u 100% Nederlandse groene energie wilt daarom het beste de energielabels goed doornemen zo weet u waar uw energie vandaan komt. Meer weten over groene energie kiezen klik dan hier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken