Essent verlaagt tarieven voor 2017

energierekening vergelijkenWaar de meeste energieleveranciers hun tarieven voor de energierekening 2017 zullen gaan verhogen is Essent juist degene die de tarieven voor volgend jaar heeft verlaagd. Een huishouden is bij Essent volgend jaar €35 goedkoper uit voor zijn energiekosten. De verlaagde tarieven hebben te maken met het feit dat Essent nog goedkoop energie en gas kon inkopen.

Eneco en Delta verhogen hun variabele tarieven

Eneco en Delta energie zijn de eerste twee energieleveranciers die al hebben aangekondigd hun tarieven te verhogen. Bij Delta betaalt de klant op jaarbasis ongeveer €20 extra aan zijn energierekening en bij Eneco is de verhoging zelfs €66. De overige energieleveranciers moeten hun tarieven nog bekendmaken. Het gaat hierbij ook om energiecontracten die een variabele prijs kennen.

Bestaande vaste tarieven blijven onveranderd maar andere kosten stijgen wel

Huishoudens die hun tarieven voor een jaar of langer hebben vastgelegd zullen hier nog geen hinder van ondervinden. Uiteindelijk betalen huishoudens volgend jaar wel een paar tientjes extra omdat de transportkosten en de energiebelasting zijn verhoogd. Ondanks het feit dat moederbedrijf RWE zijn winst zag dalen en last heeft van de goedkope energieprijzen kunnen zij hun klanten toch tegemoetkomen.

Essent nu onderdeel van Innogy

Sinds kort valt Essent dan ook onder het nieuwe onderdeel Innogy dat zich voornamelijk concentreert op de levering van energie en investeringen in duurzame energie. Innogy is dan ook een aparte onderneming van RWE waardoor de kolencentrales en gascentrales afgesplitst zijn.

Essent energie vergelijken?

Benieuwd naar de verlaagde tarieven van Essent? Vergelijk met EnergieVergelijking.nl de goedkoopste energieleveranciers voor 2017. Bespaar direct op uw energiekosten en stap gratis over. Energie vergelijken gaat ook in 2017 onverminderd door zodat u maximaal besparen kunt.


We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken