Essent wekt minder duurzame energie op

windmolen

Uit het Eindrapport SESD (Stichting Essent Sustainability Development) is gebleken dat Essent sinds de overname door RWE minder duurzame energie opwekt. De afgelopen 5 jaar sinds de energieleverancier in handen is gekomen van de Duitse energieleverancier is er veel minder duurzame energie geproduceerd. Er zijn ook geen nieuwe investeringen gedaan in wind en zonne-energie.

Wegvallen van energiesubsidie zorgt voor daling

Door het wegvallen van de subsidie’s voor biomassa gestookte centrales in 2013 werd er een daling van 24% gemeten in tegenstelling tot de jaren daarvoor. Het bedrijf is voornemens de nieuwe rondes af te wachten voor de nieuwe subsidie regelingen. Dan zal de productie voor duurzame energie weer toenemen.

Door het enorme verlies dat Essent geleden heeft is de energieleverancier op zijn hoede met nieuwe investeringen. Waakzaamheid moet ervoor zorgen dat het bedrijf weer op krachten komt na zijn miljardenverlies over afgelopen  jaar. De biomassa bijstookproductie kostte meer dan dat het opleverde dus werden een aantal centrales uitgezet.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken