Essent zet duurzame gascentrale uit

logo rwe

Essent heeft besloten haar duurzame gascentrale de Claus C in Limburg voorlopig uit te zetten. Er is een overcapaciteit op het stroomnet door de toename van de Duitse groene stroom.

Duurzame gascentrales lijden verlies

Er is geen mogelijkheid om de duurzame gascentrale rendabel te laten draaien. Twee jaar terug werd de gascentrale nog groots gepresenteerd in het nieuws. Van de twee eenheden werd vorig jaar al de Claus A stopgezet. Nu volgt in juli de Claus C. Moederbedrijf RWE ziet geen andere optie dan de centrale te sluiten. Het bedrijf kan niet op tegen de goedkope Duitse stroom die de Duitse markt momenteel overspoeld.

Wanneer de centrale in werking was konden er 2 miljoen huishoudens worden voorzien in de stroombehoefte. Essent/RWE kampt al met een verlies van 2,8 mrd euro over 2013. Dit verlies word toegedaan op de eigen elektriciteitscentrales. Door de toename van duurzame energie wekte het bedrijf al minder elektricteit op in 2012. RWE gaat snijden in de bedrijfskosten om zo de verliezen enigszins te kunnen compenseren. Meerdere Nederlandse energiemaatschappijen lijden onder de Duitse groene stroom. De prijzen van groene stroom zijn niet meer duurder dan de prijzen voor grijze stroom. Er is een stabilisering ontstaan in de prijsverschillen voor groene en grijze stroom.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken