Europese gasprijzen dalen door vraag naar LNG Gas

 

De Europese gasprijzen zullen nog meer gaan dalen als de vraag naar LNG gas zal toenemen, dit heeft de topman van Vattenfall bekendgemaakt. De vraag naar LNG gas zal dit jaar toenemen met 17%.

Wanneer er meer LNG gas zal worden geimporteerd naar Europa dan zal dit de balans in vraag en aanbod veranderen. De prijzen van aardgas in 2014 daalden met 23% dankzij de milde winter. De gas consumptie in 8 landen zijn gemeten en deze zijn goed voor een gasvraag van 63%, ook hier daalde dat met 13% over vorig jaar.

De prijzen voor LNG gas in Azië zijn aan het kelderen, dit heeft te maken met vraag en aanbod die wisselend is. Qatar zal door deze ontwikkeling meer LNG gas vervoeren naar Europa, wanneer de vraag toe zal nemen betekent dit ook een verdere daling van de gasprijzen.

Alleen het Verenigd Koninkrijk verdiend bijna 2 Britse pond per megawattuur, daarentegen is Duitsland momenteel ook aan het verdienen met zijn kolencentrales, zij verdienen €8,40 per megawattuur. De afgelopen maand zijn er al 13 LNG ladingen binnengekomen in Noordwest-Europa. België verwacht nog eens drie ladingen. In vergelijking met 2012 is de levering van het vloeibare gas toegenomen.

Bron: Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo