Europese Unie komt met besparingsplan voor energie

duurzame energie regeling

De Europese Unie heeft een plan gepresenteerd waarin staat dat alle 28 lidstaten in Europa moeten gaan besparen op energie en gas. Met dit plan word er op jaarbasis ruim 40 mrd euro bespaard.

Dit zorgt in de toekomst voor een besparing op de energienota voor de zakelijke en particuliere sector. Momenteel hanteert iedere lidstaat een eigen beleid voor de besparing op energie en gas. Wanneer dit samengevoegd word en een ieder zich moet houden aan hetzelfde beleid dan zal dit op termijn voor lagere energie en gasprijzen gaan zorgen.

Nieuw energieplan voor heel Europa

Omdat de EU niet meer afhankelijk wil zijn van het Russische importgas, word er gekeken naar import vanuit andere landen zoals: Noorwegen, Algerije of Turkije. Dit maakt de afhankelijkheid kleiner en bied meer perspectieven voor bovenstaande landen om mee te doen op de energiemarkt.

Duurzame energie moet hoofdpunt blijven

Er moet meer aandacht worden besteed aan duurzame energie dus komen de Europese Ministers op 6 maart bijeen om het plan te bespreken. De focus moet worden verlegd van gas naar energie uit hernieuwbare bronnen omdat dit de belangrijkste doelstelling is voor 2020.

Bron: NOS

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken