Extra banen verwacht voor sector duurzame energie

 

Volgens het nieuwe energieakoord komen er goede afspraken omtrent de energiebesparing. Word er extra geld uitgetrokken voor schone technologie en ons klimaatbeleid. Het zal extra banen opleveren in de bouw. Dit zijn nog maar enkele punten.

Ons kabinet heeft met werkgevers, milieuorganisatie’s en vakbonden om de tafel gezeten om de belangrijkste punten in het energieakkoord kort te sluiten. Zo zal er ruimte komen voor 15.000 extra banen in de bouw. Er word ruim 400 mln gestoken in het isoleren van huurwoningen, dit betekent voor de bouw en de installatie sector nieuwe werkgelegenheid. Dit moet leiden tot een energiebesparing van 35% in 2016 oplopend tot 65% in 2018.

Verouderde kolencentrales worden gesloten

Alle oude kolencentrales moeten zijn gesloten op 31 december 2015. De huidige moderne kolencentrale mag nu meer biomassa verstoken dan voorheen het maximum is nu gesteld op twee keer zoveel. Tevens word de belasting op kolen afgeschaft op 1 januari 2016.

Zonne-energie word ook gestimuleerd

Onder het energieakkoord is ook overeengekomen dat er meer geld vrijgemaakt moet worden voor de aanschaf van zonnepanelen, dit om het voor de  burger aantrekkelijker te maken en de drempel nog meer te verlagen. Er zal een belastingkorting toegepast worden  wanneer burgers met een gezamenlijk plan komen om besparende energievoorzieningen te benutten.

Er word extra geld uitgegeven aan meer windparken op de noordzee. De doelstelling is om tussen 2014 en 2020 aan extra vergunningen uit te geven. De windparken zullen een gezamenlijk vermogen hebben van 4000 mw.

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken