Extra stappen nodig om doelen Energieakkoord te behalen

windmolenopland

Er is een extra pakket aan diverse maatregelingen nodig om de gewenste doelen in Energieakkoord te kunnen behalen. Deze maatregelen zijn nodig om aan de 14% hernieuwbare energie te kunnen voldoen in 2020.

Voortgangsrapportage 2015

Zo zijn er plannen voor energiebesparing op 100 petajoule in 2020, deze plannen zijn weer opgenomen in de voortgangsrapportage 2015 van het Energieakkoord. In de rapportage word de progressie van de afspraken die gedaan zijn in het Energieakkoord weergegeven. Ed Nijpels die voorzitter is van de borgingscommissie van het Energieakkoord zegt dat de extra maatregelen ervoor zorgen dat alle 5 hoofddoelstellingen zullen worden behaald.

Extra handhaving bij Wet Milieubeheer

Er komen twintig toezichthouders bij die de Wet Milieubeheer gaan handhaven en intensiveren, zo word ook de Energie Prestatie Keuring snel ingevoerd om bedrijven en vastgoedeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen voor hun bedrijven en panden.

Meer windenergie op land

Ook is er een actieplan opgesteld voor windenergie op land en die zijn gemaakt door het Rijk, de provincies en gemeenten, de windsector, natuur organisatie’s, milieuorganisatie”s en de netbeheerders. Zij moeten met dit plan de afgesproken 6000 megawatt aan windenergie gaan behalen in 2020. Ook komt er vanaf 1 januari 2016 een subsidie voor hernieuwbare warmte.

Door alle 47 partijen die het Energieakkoord steunen en uitvoeren is vandaag het vertrouwen uitgesproken dat we definitief de weg hebben ingeslagen naar meer hernieuwbare energie ” Minister Kamp”

De extra maatregelen zullen per direct uitgevoerd worden en de borgingscommissie zal in januari de voortgang en de planning hiervan publiceren.

Bron:FD

Wilt u direct weten hoeveel u kunt besparen met energie vergelijken en overstappen? Maak een energievergelijking met onze onafhankelijke energievergelijker en bekijk de goedkoopste energie aanbiedingen bij u in de regio.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken