Extraatje van 800 mln voor de staat door gaswinning

gasunie

Gasterra heeft in 2013 een omzet behaald van ruim 24 mrd euro door extra gas te produceren. Deze omzet is een 1 mrd meer dan in 2012. De NAM heeft namens Gasterra extra gas uit de grond gehaald dan de voorgaande jaren het geval was. Dit heeft te maken met de koude winter van begin 2013.

Plafond ingesteld voor NAM

Door de verhoogde gaswinning van 54 mrd kuub gas, heeft minister Kamp een plafond ingesteld dit betekend dat Gasterra vanaf nu minder gas mag winnen. Gasterra focust zich nu op de ombouw van de huidige verwarmingsketels, deze ketels verbruiken nu het Groningse gas, na de ombouw moeten zij kunnen werken op gas uit andere gasvelden. De verwachting is dat de ombouw over 6 jaar klaar is.

De winter van 2013 en voorjaar van 2014 zijn zachter dan normaal dit zorgt ervoor dat het gasverbruik afgelopen winter gedaald is. Met de maatregel van minister Kamp moet de gasvoorraad ook behouden worden, vorig jaar werd er al 55 mrd m3 gas gewonnen uit de Groningse bodem, dit veroorzaakte voor omwonenden vele aardbevingen met vele kritiek tot gevolg.

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken