Power Energie Service FAQ / Vragen & Antwoorden

Algemene Voorwaarden Power.nl Energie Service.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.

 1. Kwaliteitscriteria
 2. Algemene Leveringsvoorwaarden
 3. Aansluit- en transportovereenkomst
 4. Algemene voorwaarden bij aansluit- en transportovereenkomst

Power.nl Energie Kwaliteitscriteria

Power.nl is aangesloten bij de gedragscodes “Consument en Energieleverancier” en de “Slimme Meters”. Ons doel in om iedereen te voorzien van goedkope energie.

Power.nl werkt heel simpel door de volgende punten aan te houden.

 1. Aanmelden bij Power.nl werkt makkelijk en snel.
 2. Klanten van Power.nl Energie sparen power punten.
 3. Power Punten zijn in te wisselen voor geschenken en steun aan goede doelen.
 4. U ontvangt van Power.nl een overzichtelijke energierekening.
 5. Let op: de eerste energierekening kan hoger uitvallen. Dat komt doordat wij de energierekening opmaken aan de hand van de verbruiksgegevens die wij van de netbeheerder ontvangen. Wilt u uw energierekening aanpassen? Dat kan heel eenvoudig. Via https://mijn.power.nl (Energie Self Service) kunt u het voorschotbedrag zelf aanpassen.
 6. U ontvangt van Power.nl minimaal één keer per paar jaar een duidelijk overzicht van jouw totale kosten en daadwerkelijke verbruik – de jaarafrekening.
 7. De afrekening wordt elk jaar in dezelfde maand toegestuurd. Hiervan mogen wij maximaal acht weken afwijken.
 8. Iedere maand betaalt u een termijnbedrag. Dit termijnbedrag is gebaseerd op het meest recente bekende jaarverbruik. U kunt uw termijnbedrag op mijn.power.nl makkelijk zelf aanpassen wanneer uw energieverbruik wijzigt.
 9. Indien u ons machtigt, kunnen wij door middel van een maandelijkse automatische incasso de energierekening incasseren. Dat zorgt voor lagere onkosten en dat ziet u terug in een lagere energierekening.
 10. Bij Power.nl is de eerste herinnering altijd kosteloos. Bij het uitblijven van een betaling sturen wij u een aanmaning en dragen we de vordering uiteindelijk over aan onze incassopartner. Deze stappen brengen wel kosten met zich mee.
 11. Bent u niet tevreden? Dan kunt u binnen 14 dagen na bevestiging van de aanvraag het contract annuleren. Let op. Annuleer niet direct omdat het voorschotbedrag hoog lijkt. U kunt deze immers zelf aanpassen via mijn.power.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice om het voorschot bedrag aan te passen. Wij doen er altijd alles aan om ervoor te zorgen dat u zo voordelig mogelijk uit bent. Tijdige betaling zijn daarbij van essentieel belang.

Bent u nog klant bij een andere energieleverancier of gaat u verhuizen? Dan zijn de volgende punten van toepassing.

 1. Als u overstapt naar Power.nl zult u direct profiteren van onze vaste lage tarieven. Daarbij ontvangt u als nieuwe klant extra informatie over de hoogte van het termijnbedrag.
 2. Stapt u van Power.nl over naar een andere energieleverancier? Dan ontvangt u na beëindiging van het oude contract met Power.nl binnen zes weken een eindafrekening.
 3. Gaat u verhuizen? Geef dit dan op tijd door aan ons zodat we dat goed kunnen regelen. Een nieuw adres betekent ook een verandering in de hoogte van het verbruik en daarmee de energierekening. Binnen acht weken na uw verhuizing ontvangt u informatie over de hoogte van het nieuwe maandelijkse termijnbedrag.
 4. Uiterlijk zes weken na de verhuisdatum ontvangt u van Power.nl een eindafrekening van het oude adres. Hiervoor dient u ons veertien dagen voor de verhuisdatum te hebben geïnformeerd, en binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht de meterstanden aan ons door te geven.
 5. Voor een correcte facturatie van uw energieverbruik, vragen wij u om de meterstanden tijdig aan ons door te geven. Als we niet over de meterstanden beschikken, maken we een inschatting van het verbruik. Hierdoor kan uw jaarafrekening anders uitvallen dan verwacht.
 6. Als u net bent aangemeld als klan bij Power.nl doen we er gelijk alles aan om het perfect in orde te maken.

We doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen.

 1. Wij zetten ons in om ervoor te zorgen dat u honderd procent tevreden bent. Mochten we daar niet in slagen, dan zoeken we heel graag samen met u naar een oplossing. U kunt ons hiervoor bereiken via telefoon, internet of post.
 2. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer: 0885454282.
 3. Per email kunt u ons bereiken op het mailadres klantenservice@power.nl.
 4. Uw schriftelijke vragen en klachten kunt u sturen naar Power.nl, Postbus 2225 3800CE Amersfoort.
 5. Als u een klacht hebt ingediend, dan sturen wij u binnen vijf dagen een ontvangstbevestiging.
 6. Binnen tien werkdagen na ontvangst van de klacht doet Power.nl een voorstel voor een oplossing.
 7. Indien het niet mogelijk is de klacht binnen tien werkdagen te beantwoorden, informeren wij u hierover. Daarbij laten we u weten welke stappen wij ondernemen om de klacht alsnog af te handelen, en hoe lang we daarvoor nodig hebben.
 8. Als wij de klacht niet naar tevredenheid hebben opgelost, kunt u dat aan ons laten weten. De bezwaar periode is één maand na ontvangst van de door ons voorgestelde oplossing. Wij zullen u dan binnen tien werkdagen een nieuw voorstel doen.
 9. Wanneer u vindt dat wij de klacht niet goed hebben behandeld, dan kunt u zich ook wenden tot de Geschillencommissie voor Energie en Water. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.degeschillencommissie.nl.
 10. Voor onafhankelijke en betrouwbare informatie over uw rechten m.b.t. je leveringsovereenkomst kun u ook terecht op www.consuwijzer.nl.

Gevolgen herroeping overeenkomst

Als u een consumenten energiecontract heeft aangevraagd, en u wilt deze daarna herroepen, dan dit binnen 14 dagen na de aanvraagdatum.

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u op dat moment heeft gedaan terug. Power.nl probeert dit zo snel mogelijk te doen, maar dit doen wij in ieder geval binnen veertien dagen na ontvangst van uw herroeping. Hiervoor zullen geen administratiekosten of andere kosten in rekening worden gebracht.

Als u ons heeft verzocht om de levering van energie al te starten gedurende de herroepingstermijn van 14 dagen en daarna besluit om uw overeenkomst te herroepen, dan betaalt u een bedrag dat evenredig is aan hetgeen op het moment dat u ons ervan in kennis heeft gesteld dat u de overeenkomst herroept reeds geleverd is – vergeleken met de volledige uitvoering van de overeenkomst.

 

 

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart