Financiële vergoeding voor overlast windmolen

windmolenopland

De eigenaren van de windparken willen de omwonenden in de buurt van een windpark en windmolen financieel tegemoet komen. De eigenaren investeren 3000 euro per windmolen dat zal worden gestort in een daarvoor bedoeld fonds.

Dit blijkt uit de nieuwe gedragscode van de NWEA ( Nederlandse Wind Energie Associatie ). De overkoepelende organisatie’s wil daarmee meer ondersteuning behalen voor windenergie. De omwonenden zullen meer worden betrokken bij de plannen van de NWEA en ze de mogelijkheid bieden om te profiteren van de opbrengst van de windmolen.

Toch blijkt er kritiek op deze plannen en vinden ze het voorstel mager omdat de eigenaren een tienvoud uitbesteden voor de grondprijs van de windmolens. Het voorstel zal eerst moeten worden bekeken en goedkeuring moeten krijgen. Het verzet van de burgers is niet ongegrond wanneer je kijkt naar de overlast die het veroorzaakt en de waardebepaling van de woning bij verkoop. Nederland zal tot 2020 veel windparken realiseren om aan het gestelde percentage van duurzame energie te kunnen voldoen in het Energieakkoord.

Energiebedrijven vergelijken

Het vergelijken van de prijzen kan veel tijd kosten als u alles zelf moet uitvinden. Gelukkig kunt u zelf heel gemakkelijk energie vergelijken met onze onafhankelijke prijsvergelijker. Daarmee laten wij u zien welk energiebedrijf voor u het meest voordelig is. Maak dus snel een vergelijking en u kunt direct fors besparen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo