Energieleveranciers in Flevoland

Energieleveranciers in Flevoland vergelijkenWoont in u de jongste provincie van Nederland, namelijk Flevoland, en wilt u graag geld besparen? Bespaar op uw energierekening door over te stappen van energieleverancier. Via onze energievergelijker kunt u erg eenvoudig energieleveranciers vergelijken en de overstap maken. Dat kost slechts enkele minuten van uw tijd, maar u kunt tot wel 500 euro besparen. Voor de berekening kunt u uw postcode + huisnummer en verbruik invoeren. Op basis hiervan berekent ons onafhankelijke vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan.

Energieprijzen Flevoland

De energietarieven in Flevoland kunnen erg verschillen per energiemaatschappij. Sinds 2004 bestaat er een vrije energiemarkt in Nederland, wat inhoudt dat energieleveranciers zelf hun tarieven bepalen. Uiteraard is er wel een plafond, welke is gesteld door de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en dienen energieleveranciers zich hier ook strikt aan te houden. Het kan echter lonen om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Daarvoor kunt u onze energievergelijker raadplegen. Op basis van uw verbruik en postcode berekent u eenvoudig welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan.

Via de handige onafhankelijke vergelijker kunt u vrijwel alle energiemaatschappijen met elkaar vergelijken: groene energieleveranciers, budget energieleveranciers en uiteraard ook de traditionele energiebedrijven (Nuon, Essent, Delta Energie en Eneco).

Welkomstpremies en energie aanbiedingen in Flevoland

Energie vergelijken in Flevoland loont: u heeft keuze uit talloze opties. Zo kunt u onder andere kiezen voor cashback energie, maar ook kunt u kiezen voor energie met welkomstcadeau. U kunt zelfs energie vergelijken zonder korting als u wilt. Kiest u voor een cashback actie? Dan ontvangt u uw kortingsbedrag terug op uw jaarafrekening of eindafrekening. Kiest u echter liever voor een cadeau? Dan ontvangt u deze nadat uw nieuwe energieleverancier is gestart met het leveren van energie.

Wie is de netbeheerder?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het de netbeheerder die stroom en gas levert op uw woonadres. Dat is dus niet uw energieleverancier. Voor de diensten van uw netbeheerder, zoals bijvoorbeeld onderhoud van het net, worden kosten in rekening gebracht. Dit betaalt uw aan uw energieleverancier en dat dragen zij weer af aan uw netbeheerder. Dat werkt bijvoorbeeld ook zo voor uw energiebelasting en ODE (Opslag Duurzame Energie). Dit draagt uw energieleverancier namelijk ook af aan de overheid. De netbeheerder in Flevoland is Liander. Liander verzorgt ook het netbeheer in Friesland, Noord-Holland en Gelderland. Deze netbeheerder is de grootste netbeheerder van Nederland.

Enkele of dubbele meter

In uw meterkast staat een enkele of een dubbele meter. Indien u beschikt over een enkele meter, betekent dit dat u altijd hetzelfde tarief betaalt. Mocht u beschikken over een dubbele meter, dan betekent dit dat er gewerkt wordt met twee energietarieven: het daltarief en het normale tarief. Het daltarief start om 23.00 uur en eindigt om 07.00 op doordeweekse dagen. Ook op nationale feestdagen en gedurende de weekenden geldt dit tarief. U betaalt iets minder dan bij het normale tarief, maar de verschillen zijn niet meer erg groot.

Stadsverwarming

In verscheidene delen van Flevoland wordt gewerkt met stadsverwarming. Indien dat voor u het geval is, kunt u niet zelf uw eigen warmteleverancier uitkiezen. Wel kunt u uw stroomleverancier uitkiezen. Daarvoor kunt u stroom vergelijken via ons vergelijkingssysteem. In de steden Almere stad, Lelystad (De Landerijen) en Zeewolde (Polderwijk) komt stadsverwarming voor.

Leveringstarieven gas

Flevoland ligt, net als Gelderland en Noord-Holland, in gasregio 1. Dit betreft een relatief voordelige gasregio. In Limburg betaalt men bijvoorbeeld vele malen meer. Wel is deze gasregio duurder dan bijvoorbeeld de gasregio in Groningen. Er wordt een toeslag van 0,0062 euro gerekend per kubieke meter aardgas.

Flevoland kan besparen op energie

Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening en daarom overstappen van energieleverancier? Maak direct gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker. Op basis van uw postcode + huisnummer berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. Voor het gemak staat de voordeligste aanbieder bovenaan. Middels de gratis overstapservice hoeft u bovendien ook vrijwel niets te doen: alleen maar uw gegevens invoeren. Uw nieuwe energieleverancier zegt uw oude contract op nadat uw bedenktermijn van 14 dagen is verstreken. Bedenkt u zich binnen deze periode nog? Dan kunt u uw contract kosteloos annuleren. Wel zo gemakkelijk!

Slimme energiemeters

Indien u nog niet beschikt over een slimme meter, zult u uw meterstanden moeten doorgeven. Gelukkig is dat een fluitje van een cent. Indien dit het geval is, ontvangt u daarvan een bericht van uw energieleverancier. U kunt direct beginnen met energie te vergelijken om vervolgende de beste deal van Flevoland te vinden.

Power.nl
Logo