Ford Motors gaat investeren in zonne-energie

solarcarport-ford

Ford Motor’s gaat samenwerken met DTE Energy en Domino Farms om twee zonneboerderijen te gaan bouwen in Michigan. DTE Energy is de grootste investeerder van Amerika in zonne-energie.

DTE Energy is al begonnen met het bouwen van de zonneboerderij op het terrein van Domino’s Farms die een geïnstalleerd vermogen zal hebben van 1.1 megawatt. De zonneboerderij zal aan het eind van dit jaar klaar zijn en in productie gaan. Paul Roney van Domino’s Farms zegt dat de zonne-installatie opbrengst voor 25% in de energiebehoefte van het bedrijf kan voorzien.

In Dearborn ging een zonneproject van Ford Motor’s van start, het project genereert 1 megawatt aan stroom. Het project bied ook 360 parkeerplaatsen aan met 30 oplaadstations voor elektrische auto’s. Het is één van de grootste zonne carporten van het mid-westen. DTE Energy zal de zonneprojecten 20 jaar gaan onderhouden.

DTE Energy is dit zonneproject in 2009 al gestart en heeft sindsdien 10 megawatt aan zonne-energie geïnstalleerd in de staat Michigan.

Bron:PVMagazine

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken