Fransen steunen energiebesparing 30% in 2030

logo windturbine

Frankrijk is voor het voorstel van de EU om een energiebesparing van 30% in 2030 te kunnen behalen.

EU focust op meer onafhankelijke energielevering

De EU wil het aandeel duurzame energie vergroten en gaat voor emissiereducties daarover zijn zij in overeenstemming met de overige EU-lidstaten. De afhankelijkheid van het gas uit Rusland moet door alle conflicten daaromtrent afgebouwd worden.

Groot-Brittannië heeft gepleit voor een emissiereductie van 40% in 2030. De andere Europese landen zijn al bijna op schema wat betreft de gevraagde 20% duurzame energie in 2020. Commissievoorzitter Jean- Claude Junker stelde dat 30% duurzaam het minimum is en dat er gestreeft word naar een groter percentage.

Frankrijk zet zich nu in om de beloofde 30% te behalen aan duurzame energie. Er zijn nog geen overeenstemmingen bereikt over hoe de energiebesparende maatregelen getroffen moeten worden. De kosten die het met zich meebrengt worden eerst bekeken. Zo zou er uit de doelstelling ook blijken dat de energiebesparing een economische groei van 4% met zich meebrengt, dit is alleen maar gunstiger zoals bijvoorbeeld de extra banen die het oplevert voor de bevolking. Ook zullen de maatregelen op langere termijn leiden tot lagere energieprijzen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo