Energieleveranciers in Friesland

Woont u in het noorden van het land, in de provincie Friesland? Start met energie vergelijken in Friesland en bereken welke energieleverancier het voordeligste is. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik kunt u flink besparen op uw energierekening. Voor het gemak staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan.

Energieprijzen Friesland

Energieleveranciers hanteren allemaal verschillende energieprijzen. Dat is natuurlijk hun goed recht. Immers kunt u ook zelf een energieleverancier kiezen én kunt u dus zelf energie vergelijken in Friesland. U heeft keuze uit talloze verschillende energiemaatschappijen. Zo kunt u onder andere kiezen voor de traditionele energiebedrijven, maar u kunt u ook kiezen voor prijsvechters of energieleveranciers van duurzame stroom. Hiervoor kunt u onze energievergelijker raadplegen. Zorg ervoor dat u uw verbruik en adres in Friesland invoert. Op die manier kunt u eenvoudig berekenen welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan.

Welkomstkortingen en energie aanbiedingen in Friesland

Wilt u niet langer te veel betalen voor uw energierekening? Dan kunt u profiteren van onze scherpe energie aanbiedingen. Er zijn verscheidene energieleveranciers die een cashback actie bieden of energie met welkomstcadeau bieden. Indien u kiest voor cashback energie, ontvangt u dit bedrag terug tijdens uw jaarafrekening of eindafrekening. Kiest u voor een cadeau? Dan ontvangt u deze doorgaans nadat uw nieuwe energieleverancier is gestart met het leveren van stroom en gas op uw adres. Start direct met energie vergelijken in Friesland en bekijk wat voor u voordelig is.

Wie is de netbeheerder in Friesland?

De netbeheerder in Friesland is Liander. Deze netbeheerder zorgt ervoor dat u stroom en gas krijgt op uw woonadres. Als Fries betaalt u voor de diensten van uw netbeheerder: daar brengt uw energieleverancier kosten voor in rekening. Zij dragen dit vervolgens weer af aan de netbeheerder. Netbeheerder Liander verzorgt ook het beheer van het net in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Gelderland.

Enkele of dubbele meter

Als u in Friesland woont, heeft u keuze uit een enkele of een dubbele meter. Bij een enkele meter wordt altijd hetzelfde tarief aangehouden. Bij een dubbele meter werkt men met twee tarieven: een normaaltarief en een daltarief. De daluren starten in deze provincie om 23.00 uur en eindigen om 07.00 uur op doordeweekse dagen. In de weekenden betaalt u, net als in de avonduren, het daltarief. Tevens kunt u genieten van het daltarief gedurende de nationale feestdagen. De kosten kunt u uiteraard terugvinden in ons vergelijkingssysteem.

Stadsverwarming

In deze provincie wordt er gebruik gemaakt van stadsverwarming. Onder andere Leeuwarden is voorzien van stadsverwarming. Verscheidene woningen en gebouwen worden zodoende opgewarmd. U kunt uw warmteleverancier niet zelf kiezen, maar wel kunt u gemakkelijk op zoek naar de goedkoopste stroomleverancier.

Leveringstarieven gas

Friesland ligt naast Groningen ligt in dezelfde gasregio als Groningen: gasregio 4. Daarmee is de toeslag op gas erg laag ten opzichte van bijvoorbeeld Limburg. In gasregio 4 betaalt u namelijk het laagste tarief van Nederland. In het zuiden van het land is dit hoger.

Wilt u graag besparen op uw rekening? Dan kunt u energie vergelijken in Friesland en direct overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Hiervoor kunt u onze energievergelijker raadplegen. Indien u uw woonadres en verbruik invoert, kunt u gemakkelijk en snel de berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Overstappen van energieleverancier duurt slechts enkele minuutjes en de besparing kan enorm hoog uitvallen!

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken