Gasprijzen 2019

Gasprijzen 2019 inzien? Maak een energievergelijking en bekijk direct waar u aan toe bent. Omdat we ieder jaar te maken krijgen met veranderingen in de gasprijzen is vergelijken niet een gek idee. De grootste kostenpost bij de gasprijzen is de heffing. Het kabinet heeft een nieuwe verhoging aangekondigd op aardgas. Dat maakt de kale gasprijs duurder.

Gewoonte doorbreken is gas besparen

Gelukkig kunnen we daar handig op inspelen. Gas besparen is tegenwoordig aan de orde van de dag. Dankzij gas kunnen we douchen, koken en verwarmen. Het is eigenlijk een luxe maar vinden wij het eerder normaal. Nu hoeft u niet flink in te leveren. Door uw gewoontes te doorbreken komt u al een eind. Een paar simpele besparingstips verlagen uw gasverbruik al.

Wat is er bekend over de gasprijzen 2019?

Het feit is gewoon dat het gebruik van gas duurder is. Per kubieke meter gas moeten we namelijk ook de Opslag Duurzame Energie betalen. En nu we weten dat het kabinet extra geld nodig heeft voor de ODE zijn we daar op voorbereid. In 2018 werd er ruim een miljard euro geïnvesteerd in de ODE. En dit bedrag wordt doorberekend aan de eindgebruiker. Zo weet u ook dat de gasprijzen 2019 wel iets duurder kunnen zijn.

Energierekening wordt komende jaren duurder

Jaarlijks betalen we aan al die belastingen 650 euro meer aan de energierekening. Overigens heeft het kabinet beloofd dat de energiebelasting na 2020 wel weer lager wordt. Natuurlijk bestaat de gasprijs uit verschillende elementen.Om verhogingen tegen te gaan kunt u dan ook het beste even kijken naar de vaste gasprijzen. Een variabele gasprijs kan namelijk zo veranderen.

Uw voorschotnota is waarschijnlijk al verhoogd door uw energieleverancier. Zij rekenen de extra kosten aan u door. Misschien is dit €20 extra per maand of zelfs meer. Wat wilt u doen? Overstappen of blijven? Als u tijdens het energie vergelijken een goedkopere energieleverancier vind stap dan over. Zorg wel dat u alles goed doordacht heeft. Neem altijd voldoende de tijd. En als alles goed berekend is kunt u een beslissing nemen. Ook al zou u wel overhaast beslissen u mag binnen 14 dagen kosteloos opzeggen.

De goedkoopste energie en gas aanbiedingen

Dus start direct met zoeken naar de goedkoopste gasleverancier. De beste manier om maximaal te besparen is energie en gas te vergelijken. Pak uit alle energie aanbiedingen de goedkoopste en stap over. Verlaag uw voorschotnota en profiteer van deze besparing.

Power.nl
Logo