Gasverbruik

Uw gasverbruik hangt af van verschillende factoren bijvoorbeeld de grootte van uw huis, hoe uw gezin is samengesteld, hoe vaak en hoelang u doucht. Maar het overgrote deel van uw gasverbruik zit hem in uw centrale verwarming of beter gezegd de verwarming van uw huis. Over het algemeen bent u per saldo meer geld kwijt aan uw gasverbruik dan uw elektriciteit. De belasting die u tegenwoordig moet betalen over het verbruik van gas is ook flink hoger geworden. Reden te meer om op uw gasverbruik te letten en er op te besparen. Wanneer u start met het bezuinigen op gas zult u zien dat u minder hoeft te betalen voor uw gasrekening.

Gasverbruik in de gaten houden

Zet uw verwarming op een constante temperatuur, en draai de radiatoren uit in de vertrekken waar u niet aanwezig bent. Dit is puur verspilling eigenlijk. Het gemiddelde gasverbruik is ongeveer 1500 m3 per jaar, ook hangt het ervan af hoe vaak u thuis bent. Bent u beiden aan het werk en overdag niet thuis? Dan is het verwarmen s’avonds meestal voldoende. Bekijk waar u uw huis kunt isoleren als u dit nog niet heeft gedaan. Door de muren en de ramen goed te isoleren zorgt u er al voor dat er een stuk minder aan gas verloren gaat. Tochtstrippen bij ramen en deuren zorgen ook voor een verlaging van uw gasverbruik. Voor meer bespaartips kunt u hier klikken.

Overstappen naar een andere gasleverancier kan veel voordeliger uitpakken. Op Power.nl kunt u ze allemaal met elkaar vergelijken en zodoende overstappen naar de aanbieder met het voordeligste aanbod. EnergieVergelijking.nl vergelijkt onafhankelijk het complete aanbod in gasprijzen. Door alle energieleveranciers in het aanbod mee te nemen kan EnergieVergelijking.nl een volledig objectieve energievergelijking aanbieden. Zo kunt u zich ervan verzekeren dat geen enkele energie aanbieding overgeslagen word.

Power.nl
Logo