Groen gas

Groen gas is opgewaardeerd biogas. Schoongemaakt gas valt onder de hernieuwbare bronnen.  Ons groene gas heeft dezelfde kwaliteiten als aardgas. Aardgas bestaat voornamelijk uit 88% methaan. Biogas bestaat uit afval, tuinafval, groenteresten en fruitresten.  Maar ook uit dierlijke resten zoals bijvoorbeeld koeienmest. Nadat het groene gas voldoende is bewerkt krijgt het het predicaat: Groen gas. Het mag dan gebruikt worden voor onze gasvoorziening. Voordeel hiervan is dat het op een duurzame manier gebeurd.

Groen gas en Garantie’s van oorsprong

Bij biogas worden er ook garanties van oorsprong geleverd. In Nederland is Vertogas degene die deze certificaten verstrekt. Vertogas voert controles uit of het gas ook voldoet aan de eisen conform de productie van biogas/groen gas. Producenten van biogas moeten het groencertificaat ook overleggen wanneer ze voor een subsidie in aanmerking willen komen.

Groen vergelijken is besparen

Wanneer u bezig bent met energie en gas vergelijken zult u opmerken dat er nog niet heel veel aanbod is in groen gas. Energieleverancier Greenchoice biedt bosgecompenseerd gas aan. Dit is altijd beter voor het milieu dan het gebruik van aardgas, omdat aardgas ervoor zorgt dat we veel meer CO2 uitstoten. Tegenwoordig betalen we ook meer voor het gebruik van gas, dus laten we het dan met zijn allen goed doen. Door ten eerste te bezuinigen op het gebruik van gas en over te stappen naar een energieleverancier die schoner gas aanbiedt.

Verschil tussen biogas en gecompenseerd gas

Er zijn wel verschillen tussen biogas en gecompenseerd gas. Is het gas afkomstig uit biomassa? Dan spreken we echt van biogas. Worden er bomen geplaatst? Dan is de CO2 uitstoot gecompenseerd. De compensatie kan ook gebeuren wanneer er extra geld wordt geinvesteerd in duurzame energie. Dit wordt ook biogas genoemd maar is dat eigenlijk niet. Waarom? Omdat CO2 gecompenseerd gas nog altijd fossiele brandstoffen nodig hebben. Bekijk dus goed de herkomst van aangeboden biogas.

Ook groen gas?

Start daarom eens met een vergelijking en ga op zoek naar een energieleverancier die biogas levert, veel energieleveranciers bieden een combinatie pakket aan met groene stroom en gas. Het enige wat u hoeft te doen is uw persoonlijke gegevens in te voeren zoals uw huidige energieleverancier en uw verbruik. Aan de hand daarvan toont EnergieVergelijking.nl de goedkoopste gasaanbiedingen waardoor u meteen tot €500 op uw energierekening kunt besparen.

 

Power.nl
Logo