Gasconsumptie stijgt 2% per jaar

elektriciteitsmast

Onze gasconsumptie zal in de aanloop naar 2020 gemiddeld 2% per jaar gaan stijgen. Eerder berekende Het Internationaal Energie Agentschap IEA dat dit uit zou komen op zelfs 2,3% per jaar. De lagere stijging heeft te maken met een aantal factoren.

Duurzame energie niet meer onbetaalbaar

Zo word duurzame energie steeds goedkoper om te produceren, en de gasprijzen dalen de laatste paar jaar alleen maar. De kolencentrales produceren meer dan de gascentrales omdat steenkool nu eenmaal goedkoper is. De lage gasprijzen zullen niet snel weer omhoog gaan zegt het Agentschap.

Aziaten staken hun geld in kolencentrales

Azië investeerde haar geld grotendeels in kolencentrales, dit omdat de gasprijzen toen nog duur waren. Wanneer de gasprijzen laag blijven zullen de investeringen in de gaswinning ook teruglopen. Energieleveranciers moeten in de kosten snijden in geval van lage prijzen, dus zal er minder geïnvesteerd worden in gas.

Gasprijzen 2015 vergelijken op EnergieVergelijking.nl

Over een maand gaan de energieprijzen en gasprijzen weer omlaag, dit betekent dat u minder gaat betalen voor uw energie en gas. De gasprijs daalt zelfs tot ongeveer 8%, vergelijk daarom de gasprijzen 2015 en bespaar alvast geld voor de zomervakantie.

Bron:Nu.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken