Gasleverancier

In de meeste huizen functioneert de centrale verwarming, het gasfornuis en de warme douche door middel van gas. Het grootste gedeelte van de energierekening bestaat uit gaskosten. Om die reden is een gasleverancier vergelijken een verstandige keuze. U kunt namelijk flink besparen door over te stappen van gasleverancier. Als u verschillende gas- en energiemaatschappijen met elkaar vergelijkt, kunt u inzien welke gasmaatschappij voor u het goedkoopste is. Gas vergelijken duurt slechts een minuutje, maar kan op jaarbasis wel ontzettend veel opleveren.


Bespaar op uw stookkosten

Gas is veruit de grootste kostenpost op de energierekening. De gemiddelde energienota bestaat namelijk voor circa twee derde uit gaskosten. Een derde wordt ingevuld door stroom. De totale jaarprijs voor gas is daarmee ook aanzienlijk hoger. Als u kiest voor een goedkope gasmaatschappij, kunt u veel besparen op uw stookkosten.

Steeds meer gasmaatschappijen

In de laatste jaren zijn het aantal gasmaatschappijen flink gegroeid. Er komen steeds meer aanbieders op de markt en dat heeft een positief effect op de tarieven. De gastarieven worden namelijk lager, omdat verschillende gasmaatschappijen flink met elkaar concurreren. Daar kunt u als consument van profiteren, maar dan is het wel belangrijk dat u ook daadwerkelijk overstapt naar een goedkope gasleverancier. Gelukkig kunt u eenvoudig gas vergelijken met behulp van onze gasvergelijker. U stapt over binnen slechts enkele minuten.

Waarom overstappen naar een goedkope gasleverancier?

Overstappen naar een goedkope gasleverancier is natuurlijk vooral aantrekkelijk voor de gunstigere tarieven. Daarnaast stappen ook veel mensen over, omdat zij graag een duurzame variant willen van gas. Tot slot zijn er ook nog mensen die overstappen naar een goedkope gasleverancier, vanwege slimme apparatuur. Verscheidene gasmaatschappijen bieden bijvoorbeeld een slimme thermostaat aan, waarmee u flink kunt besparen op uw stookkosten.

Kiest u voor duurzaam?

Als u een gasleverancier vergelijken gaat, heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzame gasmaatschappij. U heeft namelijk de mogelijkheid om te kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat wordt ook weleens gezien als ‘groen gas’. Echter is het niet écht groen, omdat het nog wel aardgas betreft. Dat blijft een fossiele brandstof.

De CO2-uitstoot wordt echter gecompenseerd met het aanplanten van bomen. Daarnaast kiezen sommige gasmaatschappijen ervoor om te investeren in duurzame projecten. Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om op grote schaal groen gas (opgewaardeerd biogas) te leveren. CO2-gecompenseerd gas is daarmee momenteel het beste duurzame alternatief. U kunt gemakkelijk aangeven of u wilt kiezen voor dit type gas. Dat kunt u namelijk selecteren in de vergelijkingstool.

Vast of variabel gastarief?

Standaard kunt u kiezen uit een vast of variabel gastarief. De verschillen zijn eenvoudig: bij een vast gastarief geniet u gedurende de looptijd van vaste tarieven. Indien u kiest voor een variabel tarief, kan het tarief gedurende looptijd veranderen. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een vast tarief. Dat biedt niet alleen zekerheid gedurende de looptijd van uw contract, maar vaak is dit ook het goedkoopste gastarief. Na uw contractperiode kan het tarief echter worden omgezet naar een variabel tarief. In dat geval kunnen de gastarieven dan ook stijgen. Om die reden is het ook belangrijk om over te stappen, indien u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd.

Kiezen voor de juiste contractperiode

Als u een gasleverancier vergelijken gaat, heeft u standaard keuze uit meerdere contractperiodes. U kunt in de regel kiezen voor eenjarig, driejarig of direct opzegbaar contract. In sommige gevallen kunt u ook nog kiezen voor een vier- of vijfjarig contract. In onze gasvergelijker kunt u echter alleen de eerste drie varianten met elkaar vergelijken. Dat is ook voldoende, want het wordt namelijk aangeraden om te kiezen voor een eenjarig contract. U profiteert dan namelijk vaak het meeste van de welkomstkorting. Bovendien kunt u na een jaar weer overstappen naar de goedkoopste gasleverancier. Daarmee profiteert u ieder jaar weer en kan de besparing per jaar wel oplopen tot circa 450 euro. De overstap is ontzettend gemakkelijk geregeld. Sneller besparen (en daarmee verdienen) kan niet!

Wanneer kan ik overstappen?

U kunt niet op ieder moment overstappen naar een goedkope gasleverancier. Dat is namelijk afhankelijk van uw huidige contract. Beschikt u momenteel over een contract met onbepaalde looptijd bij uw huidige gasmaatschappij? Dan heeft u direct de mogelijkheid om over te stappen. Ook wanneer uw contract binnen zes weken afloopt, heeft u de mogelijkheid om over te stappen naar een nieuwe gasmaatschappij.

Beschikt u echter over een contract die nog langer doorloopt dan zes weken? Dan is het in negen van de tien gevallen raadzaam om nog even te wachten met de overstap. U riskeert namelijk een overstapboete via uw oude gasmaatschappij. Als u namelijk te vroeg overstapt, loopt uw oude gasmaatschappij inkomsten mis. Zij kunnen u om die reden een overstapboete in rekening brengen. Stap daarom bij voorkeur pas over op het moment dat uw contract dat toelaat.

Hoe kan ik overstappen naar de goedkoopste gasleverancier?

Beschikt u momenteel over een contract met onbepaalde looptijd óf loopt uw contract binnen zes weken af? Dan kunt u, zoals gezegd, direct overstappen naar een goedkope gasmaatschappij. Het overstappen is ontzettend gemakkelijk. U kunt namelijk alle gasleveranciers vergelijken via onze vergelijkingstool.

Het is belangrijk dat u hier uw postcode + huisnummer invoert. Op basis daarvan kan de rekentool bekijken welke gasmaatschappijen allemaal leveren op uw woonadres. Daarnaast kunt u uw verbruik invoeren. Met behulp van deze gegevens kan de rekentool de jaarlijkse kosten berekenen. Op basis daarvan staat de goedkoopste gasmaatschappij altijd bovenaan. Optioneel kunt u ook nog filteren op CO2-gecompenseerd gas. Als u voor een duurzame leverancier wilt kiezen, kunt u deze optie gemakkelijk aanvinken.

Heeft u het geschikte gascontract gevonden? Dan kunt u simpelweg klikken op ‘aanvragen’. Er verschijnen dan verschillende invoervelden waar u uw gegevens kunt invoeren. Deze gegevens worden verstuurd naar de uitgekozen gasleverancier. Zij nemen uw aanvraag verder in behandeling.

14 dagen wettelijke bedenktermijn

Heeft u alles gegevens keurig ingevoerd? Dan ontvangt u een bevestiging van de gasmaatschappij naar keuze. Zodra u deze bevestiging ontvangt, heeft u standaard nog een bedenkperiode van 14 dagen. Dat geldt voor iedere gasleverancier, omdat dit wettelijk zo bepaald is. Binnen deze periode kunt u uw (online) aanvraag dan ook nog kosteloos annuleren. Indien u uw aanvraag annuleert, blijft u daarmee bij uw oude gasmaatschappij.

Handige overstapservice naar een goedkope gasleverancier

Als u wilt overstappen naar een goedkope gasleverancier, profiteert u standaard van de gratis overstapservice. Dat houdt onder andere in dat u uw oude contract niet zelf hoeft op te zeggen. Dat zal uw nieuwe gasmaatschappij namelijk voor u doen.

In principe hoeft u alleen maar uw huidige meterstanden door te geven aan zowel uw oude als uw nieuwe gasmaatschappij. Men heeft deze gegevens nodig voor de eindafrekening en de vaststelling van de termijnbedragen. De leveranciers zullen daartoe zelf een verzoek doen.

De beide gasmaatschappijen zullen bekijken wanneer het nieuwe contract ingaat. Zo weet u ook zeker dat u nooit zonder gas (en eventueel stroom) komt te zitten. Dat maakt het overstappen naar een goedkope gasleverancier wel zo fijn.

Onafhankelijk de gasleverancier vergelijken

Als u een gasleverancier vergelijken gaat, weet u zeker dat onafhankelijk vergelijkt via onze website. De goedkoopste gasmaatschappij staat namelijk altijd bovenaan in onze vergelijkingstool. Wij werken dan ook onafhankelijk van de verschillende leveranciers. Het maakt voor ons dan ook niet uit of u overstapt naar aanbieder A of B: het gaat ons er juist om dat u kiest voor de goedkoopste gasmaatschappij. Alle gasleveranciers in het overzicht hebben een leveringsvergunning. Dan weet u zeker dat u een betrouwbare leverancier kiest.

Hulp nodig bij uw keuze?

Heeft u nog vragen over onze website? Of heeft u vragen over het vergelijken? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vragen, opmerkingen of feedback bij voorkeur zo specifiek mogelijk door. Dan helpen wij u uiteraard graag. We geven echter geen advies in een bepaalde leverancier: dat kunt u namelijk zelf vergelijken via de vergelijkingstool. Wij blijven graag écht onafhankelijk hierin.

Power.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart