Gasprijzen dalen in de toekomst

logo abn amro

De gasprijzen zijn in 2014 lager, dat is wat ABN AMRO verwacht ondanks een afnemende gasproductie in Nederland. Ook wanneer Nederland zelf niet meer genoeg gas kan produceren, is de verwachting dat de gas en elektraprijzen kunnen dalen.

Gasbaten raken uiteindelijk op

Het gasveld in Groningen en de andere kleine gasvelden zullen op termijn niet meer voldoende gas produceren om in onze eigen gasbehoefte te kunnen voorzien. Nederland zal dan meer over moeten gaan op import gas uit het buitenland. De groeiende markt in zonne-energie  en windenergie zullen eerst voor onzekerheid zorgen op de energiemarkt. Maar de vraag naar aardgas blijft eerst nog bestaan. Wanneer er structuur zal komen voor het opslaan van duurzame energie, dan zal daar uiteindelijk stabiliteit in komen. ABN AMRO stelt ook dat Nederland nog steeds nieuwe gasvelden ontdekt.

Een andere oorzaak die ervoor zorgt dat de energieprijzen 2014 kunnen stijgen zijn: het omzetten van laagcalorisch gas naar hoogcalorisch gas, de kostprijs daarvoor is hoog. Belangrijk is dat de Regering rekening houd met het feit dat wanneer de gasbaten opraken om daar een geschikt alternatief voor te vinden, en of de belasting voor elektriciteit moet worden verhoogd als gevolg daarvan.

Bent u benieuwd naar hoe hoog de gasprijzen nu zijn? Bij ons kunt u uw gasprijzen vergelijken met meerdere aanbieders!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken