Gasterra gaat groot biogascontract aan met Bio Rights

Groen gas

Gasterra heeft een groot biogascontract gesloten met Bio Rights, het is tot nu toe de grootste overeenkomst die Gasterra is aangegaan. De afspraak is dat  er ieder jaar 23 mln m3 aan groen gas word toegevoegd aan het gasnetwerk. Het zal de gasbehoefte voorzien van ruim 15.000 huishoudens.

Realisatie van biobrandstoffabriek

Er word gestart met de bouw van een biobrandstoffabriek in Hardenberg waar biomassa word verwerkt tot biogas en bio-ethanol. Het project zal 48 mln gaan kosten en deze kosten worden gedragen door Bio Rights. Het geproduceerde biogas zal worden toegevoegd aan het gasnetwerk nadat het eerst word verwerkt tot een goede gaskwaliteit. De CO2 die vrijkomt word opgevangen voor hergebruik en/of verkocht aan de agrarische sector. De productie komt voort uit biomassa restafval, hierdoor is het een tweede generatie biobrandstof.

Gasterra is een aftakking van de Nederlandse Gasunie en werd opgericht in 1963, Gasterra werd  gesepareerd van de Gasunie in 2005. Gasterra houd zich bezig met gaslevering en de verkoop ervan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken