Gastransporttarieven worden later vastgesteld door de ACM

gasverbruikOp de website van de ACM staat vandaag dat zij in het eerste kwartaal van 2017 pas de regels voor de gastransporttarieven zullen vaststellen. De ACM wil namelijk zorgvuldig een analyse uitvoeren en daarbij willen zij de tarieven met andere Europese gastransportbedrijven vergelijken. De regels worden daarom ook later vastgelegd dan in eerste instantie de bedoeling was.

ACM stelt regels methodebesluit later vast

De Autoriteit wil er voorts zeker van zijn dat de inkomsten van Gasunie Transport Services in overeenstemming zijn met de kosten die zij maken. Daarmee wil de ACM ook voorkomen dat consumenten en bedrijven niet meer betalen dan betalen dan eigenlijk nodig is.  Het nieuwe methodebesluit zorgt ervoor dat er ook niet minder word betaald. Totdat de nieuwe regels en tarieven worden bekend gemaakt zullen de huidige tarieven blijven gelden.

Tarieven van nu gelden tot het nieuwe besluit

Wanneer het methodebesluit bekend word gemaakt is nog niet duidelijk. Wanneer deze datum wel duidelijk is dan wordt deze gebruikt waarop de nieuwe tarieven voor het transport zullen gaan gelden. De Autoriteit ziet er op toe dat onze energievoorziening betaalbaar en betrouwbaar blijft. Ze houden daarom ook toezicht op de netbeheerders omdat die in tegenstelling tot energiebedrijven niet te maken hebben met een concurrentiepositie.

Energiebelasting en ODE worden verhoogd in 2017

Vorige week is bekend geworden dat de energiekosten omhoog gaan in 2017. Daarom doen huishoudens er verstandig aan om hun energierekening opnieuw te vergelijken. De overheid gaat de Opslag Duurzame Energie ODE ook verhogen voor komend jaar waardoor er per saldo meer word betaald door de huishoudens aan energiekosten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken