Gazprom
Gazprom is een van de grootste energieleveranciers ter wereld. Het bedrijf levert echter maar beperkt in Nederland. Toch kunt u als zakelijke consument stroom en gas afnemen bij het bedrijf. Op deze pagina leest u meer over de tarieven, de duurzaamheidsscore en de contactgegevens.
Gazprom informatie
Over Gazprom
Gazprom is wereldwijd een grote energieleverancier. Het is in ieder geval de grootste energiemaatschappij in Rusland, het land waar het bedrijf oorspronkelijk gevestigd is. Sinds 2006 levert het bedrijf in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk. In 2011 breidde het bedrijf ook uit naar Nederland. Momenteel levert Gazprom alleen gas en energie aan de zakelijke markt in Nederland. Men heeft echter wel plannen om dit op korte termijn aan te passen. Zo wil het bedrijf ook de consumentenmarkt gaan dienen.
Momenteel biedt het bedrijf echter alleen zakelijke energie op een, naar eigen zeggen, eenvoudige manier. Men belooft een actieve rol in klantcontact en volgens hun eigen website levert het bedrijf altijd goedkoop. De energiemaatschappij kan immers groot inkopen, omdat het bedrijf dan ook erg groot is.
Actuele tarieven voor de zakelijke markt
Bent u benieuwd naar de actuele tarieven voor de zakelijke markt? Dan kunt u de energievergelijkingstool raadplegen. Verander de tool van ‘consumenten’ naar ‘zakelijk’ en u vergelijkt alleen de zakelijke leveranciers. Gazprom staat hier echter niet bij genoteerd. Het bedrijf heeft zich niet aangemeld voor de vergelijkingtool. Als u echter liever verschillende energieleveranciers vergelijken wilt, kunt u natuurlijk gebruikmaken van de energietool. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan.
Vergelijk hieronder de verschillende energieleveranciers:
Duurzaamheidsscore
Naar eigen zeggen is Gazprom Energy Nederland een duurzame onderneming. Zo meent het bedrijf aandacht te hebben voor hun personeel, hebben zij aandacht voor energiezuinig leven en werken. Echter laat het stroometiket van deze energiemaatschappij iets anders zien. Zo maakt men namelijk geen gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Er wordt enkel en alleen gebruik gemaakt van conventionele energiebronnen (ook wel fossiele brandstoffen). Deze brandstoffen kunnen opraken en zijn daarmee niet duurzaam. De energiebronnen bestaan uit aardgas, kolen, kernenergie en overige fossiele brandstoffen.
Daarmee is Gazprom géén duurzame energieleverancier. Als u uw onderneming wilt vergroenen en verduurzamen, is Gazprom niet de juiste keuze voor u. Raadpleeg eventueel onze vergelijkingstool en geef aan dat u op zoek bent naar een duurzame energieleverancier. U treft dan direct een overzicht met alleen de duurzame leveranciers.
Slimme meter
Voor 2020 moeten alle huishoudens en bedrijven zijn voorzien van een slimme meter. Per aansluiting wordt er een slimme meter geplaatst. De slimme meter voor bedrijven is vaak iets geavanceerder dan voor de meeste Nederlandse huishoudens. Met behulp van het handige apparaatje kunt u gemakkelijk besparen op uw bedrijfslasten. Daarnaast kunnen de meterstanden op afstand worden uitgelezen door Gazprom. U hoeft uw meterstanden daarom ook niet langer door te geven aan het bedrijf. Dan heeft u weer meer tijd over voor hetgeen waar het echt omgaat: ondernemen!
U ontvangt met behulp van de slimme meter een rapport met de energiestanden. Dit rapport ontvangt u maandelijks of tweemaandelijks. Vooral aan de hand daarvan kunt u weer gemakkelijker besparen.
Salderingsregeling
Heeft u ook zonnepanelen bij uw bedrijf? Dan wekt u daarmee ook uw eigen energie op. Als u meer opwekt dan dat u daadwerkelijk verbruikt, kunt u elektriciteit terugleveren aan Gazprom. De vergoeding daarvoor bedraagt het actuele teruglevertarief voor de zakelijke markt.
Slimme thermostaat
Het is onbekend of Gazprom momenteel ook een slimme thermostaat levert op de Nederlandse markt. De website van het bedrijf geeft daar geen uitsluitsel over. Uiteraard heeft u ook altijd de mogelijkheid om een universele slimme thermostaat te bestellen. Deze kunt u dan (laten) installeren in uw bedrijf. Met behulp van zo’n dergelijk slim apparaatje kunt u eenvoudig energie besparen. Zo kunt u verscheidene programma’s instellen, waarmee u op een efficiënte manier omgaat met gas en energie.
Betaalmethoden
Gazprom maakt een berekening over de geschatte verbruikskosten in een jaar. De kosten daarvan worden verdeeld over twaalf maandelijkse bedragen. Dit wordt ook wel het termijnbedrag genoemd. Dit bedrag is inclusief de wettelijke overheidsheffingen. U kunt de facturen daarvan gemakkelijk online inzien via uw account op de website van de energiemaatschappij.
U kunt de rekeningen op twee manieren voldoen: per overboeking of per automatische incasso. Standaard wordt overboeking aangehouden. Indien u dat echter wilt wijzigen, kunt u dat online doorgeven via Mijn Gazprom Energy.
Meterstanden doorgeven bij Gazprom
Gazprom kan op meerdere momenten vragen naar uw meterstanden. U hoeft uw meterstanden alleen door te geven wanneer het bedrijf hierom vraagt. Op twee momenten wordt hier om gevraagd:
- Indien u zich aanmeldt voor deze energieleverancier;
- Voor het opstellen van de jaar- of eindafrekening.
U kunt de meterstanden doorgeven via Mijn Gazprom Energy.
Zakelijke contract opzeggen?
Wilt u graag uw zakelijke energiecontract opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met deze energieleverancier. De contactgegevens treft u onderaan deze pagina. Als u echter overstapt naar een nieuwe energieleverancier, hoeft u uw contract niet zelf op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier zal dit namelijk voor u doen.
Zakelijk overstappen naar Gazprom?
Wilt u zich graag als zakelijke klant aanmelden bij Gazprom? Dan zult u naar de website van de energieleverancier moeten navigeren. U kunt hier een offerte aanvragen op basis van uw geschatte verbruik.
Vergelijkt u liever verschillende energieleveranciers, om zodoende te bekijken welke energieleverancier voor u het goedkoopste is? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. Vul hierbij altijd uw (zakelijke) postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze gegevens kan de energietool berekenen welke partij voor u het goedkoopste is. De goedkoopste aanbieder wordt altijd bovenaan getoond.
Optioneel kunt u ook nog filteren op allerlei andere zaken, waaronder duurzaamheid, type contract of vast of variabel tarief. Zo kunt u uw onderneming onder andere verduurzamen voor te kiezen voor een groene energieleverancier.
Heeft u het geschikte contract gevonden? Dan hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. U kunt vervolgens uw gegevens invoeren en vanaf dat moment heeft u standaard nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Binnen deze periode kunt u uw contract nog kosteloos opzeggen.
Overstapservice
Als nieuwe klant geniet u van de gratis overstapservice naar Gazprom. Deze overstapservice start wanneer de wettelijke bedenktermijn is verstreken. Zo hoeft u onder andere niet uw oude energiecontract op te zeggen. Gazprom zal dat namelijk voor u doen. U hoeft in principe alleen maar uw meterstanden door te geven aan zowel uw oude als uw nieuwe energieleverancier. Deze gegevens worden gebruikt voor de eindafrekening en de vaststelling van de nieuwe termijnbedragen.
De twee energieleveranciers zullen vervolgens bekijken wanneer het nieuwe contract ingaat. Zo weet u zeker dat de verwarming blijft branden én dat de lichten aangaan in uw onderneming. Dat is pas echt zorgeloos overstappen.
Waarborgsom voor risicoklanten
Voor iedere nieuwe klant zal Gazprom een kredietwaardigheidscheck uitvoeren. Het kan zijn dat u daarom een waarborgsom (ook wel: financiële garantie) moet afsluiten. Mocht dat het geval zijn, kunt u dat ook nalezen in de bevestigingsbrief van Gazprom.
Bent u benieuwd naar alle energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons actuele overzicht.
Hoe kan ik Gazprom Nederland bereiken?
U kunt Gazprom Nederland op meerdere manieren bereiken. Voordat u contact opneemt het bedrijf, kunt u ook de veel gestelde vragen lijst op hun website raadplegen. Hier kunt u verscheidene vragen en antwoorden lezen. Staat uw vraag en/of antwoord hier niet bij? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met deze energiemaatschappij.
U kunt op verscheidene manieren contact opnemen met Gazprom. Zo kunt u een mailtje sturen via het contactformulier op hun website of u kunt telefonisch contact opnemen. De klantenservice is bereikbaar op het nummer 0800 – 429 77 67 (lokaal tarief).
De bedrijfsgegevens van Gazprom Energy Nederland zijn als volgt:
Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd.
Vestigingsadres: Utopialaan 48, 5232 CE ’s-Hertogenbosch
Telefoonnummer: 0800 – 429 77 67
KvK-nummer: 55 35 17 27
Behoeft u nog meer informatie over deze zakelijke energieleverancier? Dan kunt u de officiële website van deze energiemaatschappij raadplegen.
Vragen of reageren?
Heeft u nog resterende vragen over onze website? Of wilt u meer weten over het vergelijken via onze website? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Gedurende deze uren reageren we graag op al uw vragen, opmerkingen of reacties. U heeft ook de mogelijkheid om hieronder een openbare reactie te plaatsen. Zodra wij deze goedkeuren, is deze reactie zichtbaar voor iedereen die deze pagina bezoekt. Ook hier reageren we uiteraard graag op.
Vergelijk Gazprom met andere energieleveranciers
- Aansluitadressen zakelijk
- Aardgasvrij
- Aardwarmte ( Geothermische energie )
- ACM Autoriteit Consument en Markt
- Adverteren
- Afrekenen
- All-electric
- Als mijn jaarlijkse eindafrekening te hoog of te laag uitvalt, wat gebeurt er dan?
- Bedenktijd
- Bekijk en vergelijk het aanbod
- Bel me niet Register
- Belangrijke en handige energie websites
- Ben ik via jullie website gegarandeerd goedkoper uit?
- Beste Energieleverancier 2010
- Beste Energieleverancier 2011
- Beste Energieleverancier 2012
- Beste Energieleverancier 2013
- Beste Energieleverancier 2016
- Beste energieleverancier 2017
- Beste energieleverancier 2018
- Beste energieleverancier 2019
- Beste energieleverancier 2020
- Beste energieleverancier 2021
- Blauwe energie
- Blijven de netwerkkosten ook vast over de periode waarin de leveringsprijzen vast zijn?
- Blokverwarming ( stadsverwarming )
- Brandstofcel
- Budget Energie
- Bureau Energieprojecten
- Cashback energie
- Centraal Bureau voor de Statistiek
- ChatGPT
- Circuit
- CNG Gas
- Consumentenbond
- Contact
- Correctiefactor gas
- De getoonde energiekosten in de vergelijking, staan deze ook op mijn energierekening?
- De meterstanden op mijn afrekening zijn niet juist, wat kan ik doen?
- DELTA energie
- Demonstratie Energie Innovatie (DEI)
- Domotica
- Dure energie
- Duurzame warmte
- Dynamische tarieven
- easyEnergy
- Een energieleverancier heeft mij klant gemaakt zonder toestemming wat nu?
- EIA ( Energie Investeringsaftrek )
- EIA (Energy Information Administration)
- Elektriciteit
- Energeia
- Energie Aanbod op maat
- Energie actie
- Energie advies
- Energie besparen
- Energie collectief
- Energie Gas
- Energie huishoudelijk
- Energie met welkomstcadeau. Een Cadeau of toch liever de Korting?
- Energie Meter
- Energie service
- Energie vergelijken
- Energie voorzieningen
- Energie-Nederland
- Energieakkoord
- Energiearmoede
- Energiebedrijven
- Energiebedrijven vergelijken
- Energiebelasting
- Energiebelasting 2021
- Energiebespaarlening
- Energiebesparende Voorzieningen EBV
- Energiebesparingsplicht
- Energiecollectief
- Energiecontract
- Energiedirect.nl
- Energiedrager
- EnergieFlex
- Energiekamer
- Energiekeuze
- Energiekosten
- Energiekosten 2021
- Energiekostenmeter
- Energielabel
- Energielabel aanvragen
- Energieleverancier kiezen
- Energieleveranciers in Drenthe
- Energieleveranciers in Flevoland
- Energieleveranciers in Friesland
- Energieleveranciers in Gelderland
- Energieleveranciers in Groningen
- Energieleveranciers in Limburg
- Energieleveranciers in Noord-Brabant
- Energieleveranciers in Noord-Holland
- Energieleveranciers in Overijssel
- Energieleveranciers in Utrecht
- Energieleveranciers in Zeeland
- Energieleveranciers in Zuid-Holland
- Energieliberalisering
- Energiemaatschappij
- Energiemarkt
- Energienotanul
- Energieonderzoek Centrum Nederland
- Energieprijzen
- Energieprijzen 2021
- Energieprijzen vergelijken? Welke online vergelijker is de Beste of Goedkoopste om een nieuwe energieleverancier te vinden?
- Energierekening
- Energierekening 2021
- Energiesoorten
- Energietarieven
- Energietransitie
- Energieveiling
- Energieverbruik
- Energievergelijker
- Energiewijzer
- EON
- Essent
- Factuur
- Fahrenheit
- Faillissement energieleverancier
- FANC (Federaal Agentschap Nucleaire Controle)
- Fossiele brandstoffen
- Gas
- Gas en Licht overstappen
- Gas vergelijken
- Gas Water Licht berekenen
- Gasloos
- Gasterra
- Gasunie
- Gedragscode Consument en Energieleverancier
- Generator
- Geschillencommissie energie
- Geschillencommissie Energie Zakelijk
- Gigawatt
- Goedkoopste energiebedrijf
- Goedkoopste energieleverancier
- Goedkoopste energieleverancier 2010
- Goedkoopste energieleverancier 2011
- Goedkoopste energieleverancier 2012
- Goedkoopste energieleverancier 2014
- Goedkoopste energieleverancier 2015
- Goedkoopste energieleverancier 2016
- Goedkoopste energieleverancier 2017
- Goedkoopste energieleverancier 2018
- Goedkoopste energieleverancier 2019
- Goedkoopste energieleverancier 2020
- Goedkoopste energieleverancier 2021
- Goedkoopste energiemaatschappij
- Goedkoopste Energiemaatschappij 2016
- Goedkoopste Energiemaatschappij 2017
- Goedkoopste energiemaatschappij 2018
- Goedkoopste energiemaatschappij 2019
- Goedkoopste energiemaatschappij 2020
- Goedkoopste energiemaatschappij 2021
- Goedkoopste gas en stroom
- Goedkoopste gasleverancier 2021
- Goedkoopste stroom
- Goedkope energie
- Gold Standard certificaat
- Golfenergie
- Greenium
- Greenpeace
- Grijze energie
- Grijze stroom
- Groencertificaat
- Groene energie
- Grootzakelijk
- GWL
- Heffingskorting
- Het verschil tussen een enkele en een dubbele energiemeter?
- Hieropgewekt.nl
- Hoe is de energierekening van mijn energieleverancier opgebouwd?
- Hoe kan ik een aankoop aan de deur (colportage) annuleren?
- IEA (International Energy Agency)
- Ik ben afgesloten. Kan ik overstappen?
- Ik heb een aanbieding ontvangen van een energieveiling? Wat moet ik doen?
- Innova energie
- Internet of things
- IPCC
- IRENA (International Renewable Energy Agency)
- Is er een rechtsbescherming voor de kleinverbruikers in Nederland?
- ISDE
- Jaarafrekening
- Jobs
- Joule
- Kan ik afzien van een telefonische overeenkomst?
- Kan ik bij jullie de energiekosten van alle aanbieders berekenen?
- Kan ik ook overstappen als ik gebruik maak van stadsverwarming?
- Kas energie
- Kassa
- Kassa Vara
- Kernenergie
- Kernfusie
- Kilowatt kW
- Kilowattuur kWh prijs
- Kinetische energie
- Klimaatverandering
- Klimaatverdrag
- Krachtstroom
- Krijg ik automatisch een voorschotnota van de nieuwe energieleverancier?
- Krijg ik nog stroom en gas als mijn energieleverancier failliet gaat?
- Kunnen jullie een berekening voor mij maken en deze aan mij toesturen?
- Kunnen jullie mij een herinnering sturen voor als mijn contract afloopt?
- Laadpaal
- Laagtarief
- Leegstandstarief
- Leon zeewolde
- Leveringskosten
- Leveringsvergunning
- Leveringszekerheid
- Liberalisering energie
- LNG Gas
- Mag een energieleverancier de energieprijzen altijd blijven veranderen?
- Meetgegevens
- Megawatt
- Meldplicht datalekken
- MEP Heffing
- Metermarkt
- Meterstand
- Meting en profiel
- Milieu Centraal
- MJ megajoule
- Moet er iets aan mijn energiemeter veranderen als ik overstap?
- Moet er iets gebeuren aan mijn kabels en leidingen bij het overstappen?
- Moet ik gas en elektriciteit bij dezelfde energieleverancier afnemen?
- Moet ik mijn meterstanden zelf opnemen zodra ik via jullie overstap?
- Moet ik mijn oude energiecontract opzeggen, of doen jullie dit?
- My AI Account
- Nachttarief
- NAM ( Nederlandse Aardolie Maatschappij )
- Natuur en Milieu (stichting)
- Natuurstroom
- Nederlandse Energie Maatschappij
- Netbeheerder
- Niet meer dan anders principe
- Nieuws, Tips & Updates
- Nm3
- NMa
- NMa Energiekamer
- Nul op de meter
- Nuon
- Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets
- Onafhankelijkheid
- ONEforONE
- Opslag Duurzame Energie ( ODE )
- Opzegbrief Energieleverancier
- Opzeggen Energie
- Opzegging contract
- Opzegging gasleveringscontract
- Oranje energie
- Over ons
- Overstappen Elektriciteit
- Overstappen Energie
- Overstappen Energieleverancier
- Overstappen Gas en licht
- Overstappen Stroom
- Oxxio
- Ørsted (Dong Energy)
- Partners
- Platform Versnelling Energie ( PVE )
- Postcoderoos
- Power to gas
- Power, internet, telefoon, televisie en energie
- Powerpas
- Precariobelasting
- Prijsvergelijk energie
- Privatisering
- REB
- REMIT
- Rijksoverheid.nl
- RWE energy
- Salderingsregeling
- Sample Page
- Schriftelijkheidsvereiste
- SDE+
- SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis)
- Slimme koelkast
- Slimme meter
- Slimme radiatorknop
- Slimme thermostaat
- Smart boiler
- SodM (Staatstoezicht op de Mijnen)
- SolarCoin
- Splitsingswet (WON) Wet Onafhankelijk Netbeheer
- Spoedaansluiting energie en gas
- Stadsverwarming
- Stroom
- Stroom Actie
- Stroom en gas
- Stroom vergelijken
- Stroomaansluiting aanvragen
- Stroomdip
- Stroomkosten
- Stroomkosten vergelijken
- Stroomranking
- Stroomstoring
- Stroomvreter
- Sturen jullie mij ook een bevestiging van mijn aanvraag via jullie site?
- Subsidie CV ketel
- Subsidie Energie
- Subsidie Isolatie
- Subsidie zonne-energie
- Subsidie Zonneboilers
- Switchen Energie
- Tarieven Energie en gas
- TenneT
- Terugleveren energie
- Terugleversubsidie
- TexelEnergie
- Thuisaccu
- Topsector Energie
- Transportcapaciteit
- Transportdienst
- Transportkosten
- Turteltaks België
- UnitedConsumers
- Utrecht Energie
- Variabel energiecontract
- Variabele energietarieven
- VasteLastenbond
- Vastrecht
- Veranderen de regels voor de consumentenbescherming?
- Vergelijken jullie ook de energieprijzen voor zakelijke energie afnemers?
- Vergoeding stroomkosten bij thuisbeademing
- Verhuizing
- Verlengen energiecontract
- Verplicht modelcontract energie
- Verwarming
- Verwarmingskosten
- Voorbeelden brieven energie
- Voorschotnota
- Vorticiteit
- Vrije energiemarkt
- Waarom moet ik energiebelasting betalen?
- Wanneer stuurt de nieuwe energieleverancier mij de energierekening?
- Warmtepomp
- Warmteterugwinning
- Warmtewet 2014
- Wat is het verschil tussen een groot en een kleinverbruiker van energie?
- Wat is het verschil tussen een netwerkbeheerder en een energieleverancier?
- Wat is het verschil tussen groene energie en grijze energie?
- Wat is het verschil tussen transportkosten en leveringskosten?
- Wat is het verschil tussen vaste energieprijzen en variabele energieprijzen?
- Wat is mijn gemiddelde energieverbruik?
- Wat kan ik doen als ik schade heb geleden door mijn energieleverancier?
- Wat kan ik doen zodra ik een geschil heb met een energieleverancier?
- Wat kost een enkele of dubbele energiemeter?
- Wat kost het installeren van een enkele of dubbele meter?
- Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met mijn energieleverancier?
- Wat moet ik doen zodra ik geen voorschotnota heb ontvangen?
- Wat te doen als ik ga verhuizen en kortgeleden van energieleverancier ben veranderd?
- Wat te doen bij een onterechte switch naar een andere energieleverancier?
- Wat zijn de gevolgen van het vroegtijdig verbreken van een energiecontract?
- Waterstof
- Watt (w)
- Welke energiemaatschappij is voor mij het goedkoopste?
- Welke energiemaatschappij kunnen jullie mij aanbevelen?
- Welke leveranciers vergoeden de overstapboete?
- Welkomstpremie
- Wie houdt er toezicht op de energiemarkt?
- Windenergie
- Winkel
- Winkelwagen
- Woonbond
- Word ik afgesloten, wanneer ik aangesloten wordt bij de nieuwe energieleverancier?
- Worden mijn meterstanden door jullie gecontroleerd?
- Yieldco
- Zakelijk energiecontract
- Zakelijke Energieleveranciers
- Zal de nieuwe energieleverancier mijn huidige energieleverancier opzeggen?
- Zelf stroom opwekken?
- Zijn de energie aanbiedingen op jullie site tijdelijk of altijd geldig?
- Zijn de getoonde energiekosten actueel?
- Zonne-energie
- Zonneboiler
- Zonnepanelen
- Zonnestroom
Wilt u Gazprom nog beoordelen aan de hand van een sterrenbeoordeling? Laat uw stem dan hieronder achter en deel uw mening met anderen.