Gazprom aangeklaagd door EU

 

europesecommissieDe Europese Commissie klaagt het Russische Gazprom aan wegens misbruik van haar positie op de Europese energiemarkt. De EU vind dat het Russische bedrijf te hoge energieprijzen in rekening heeft gebracht aan de Oost-Europese landen.

Meerdere aantijgingen tegen Gazprom

En dat is niet het enige waar Gazprom van beschuldigd word, ook word Gazprom aangerekend dat zij hun positie misbruiken ten aanzien van de landen die het meest afhankelijk zijn van het Russische gas, wanneer de landen in kwestie op zoek gingen naar een alternatief werd hun dit ook moeilijk gemaakt door het bedrijf. En dat is in strijd met de regels volgens de EU.

EU is onderzoek gestart naar Gazprom

De EU is een onderzoek gestart naar de praktijken van Gazprom, wanneer deze waar blijken te zijn kan de EU een miljarden boete aan ze opleggen. Drie jaar terug was de EU al een onderzoek gestart maar staakte deze weer wegens de spanningen tussen Europa en Rusland.

Door de grote voorraad gas die Gazprom produceert maakt dit het bedrijf tot de grootste exporteur van Europa, circa 30 landen nemen gas af van Gazprom.

Bron: NOS

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken