Gazprom sluit pas deal met Kiev als gasschuld word voldaan

gazprombuilding

Het Russische Gazprom heeft aangegeven dat zij pas overgaan tot een nieuwe overeenkomst wanneer Kiev alvast zijn schuld betaald. Beider partijen kunnen het maar niet eens worden met elkaar. Ondanks onderhandelingen ligt alles nog open op tafel.

Oekraïne wil haar schuld pas voldoen wanneer er een nieuwe gasprijs word genoemd. De beide partijen liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch over de gasschuld en de daarbij behorende gasprijzen. Gazprom heeft daarom sanctie’s opgelegd aan het land. De omringende landen maken zich ernstig zorgen omdat een gedeelte van het gas door het land loopt.

Beginnen met aflossen bevordert onderhandelingen

In een eerder akkoord werd vastgelegd dat Oekraine alvast een 1,5 mrd zal betalen. Maar dit plan moest nog worden goedgekeurd door de politiek en de gasbedrijven zelf. Onderhandelaars pleitten ervoor dat een vooruitbetaling nodig is om verder te kunnen gaan met de onderhandelingen over de nieuwe gasprijs.

Gazprom blijft momenteel één van de grootste gasleveranciers het heeft onlangs een megadeal met China gesloten voor het leveren van gas.

 

 

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken