GDF Suez verandert naam in Engie

biomassa

Het Franse energieconcern GDF Suez heeft aangekondigd dat zij hun bedrijfsnaam gaan veranderen in Engie. Na een fusie in 2008 tussen Gaz de France en Suez ontstond de naam GDF Suez.

GDF Suez is één van de grootste producenten in elektriciteit en gas. In Nederland levert GDF Suez elektriciteit en gas aan de zakelijke markt. In Nederland merken we niet veel van de naamsverandering omdat het bedrijf hier onder de naam Electrabel energie levert.

GDF Suez heeft een aantal kerncentrales in België waaronder Tihange, doel 1 & 2 die door mankementen stil werden gelegd. Buiten België en Nederland is het bedrijf ook actief in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook heeft het bedrijf zijn activiteiten in LNG Gas benut zo worden de komende vijf jaar in Nederland vijftien LNG tankstations gebouwd.

Onlangs sloot GDF Suez nog een overeenkomst in Groot Brittannië voor de duur van 15 jaar om stroom af te nemen van een biomassa centrale. Zij zullen jaarlijks 350 GWh aan duurzame energie afnemen van de centrale die stro verbrand.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken