Gebruik jij nog een navigatiesysteem in de auto?

De meeste auto’s zijn wel voorzien van een navigatiesysteem. Maar dit betreft toch wel de jongere modellen. Dus niet iedere auto heeft standaard een eigen scherm met navigatie. Daarom worden er nog steeds veel navigatiesystemen verkocht. Gebruik jij nog een navigatiesysteem in de auto? Of kun je prima zelf navigeren? Een navigatiesysteem is vooral handig als je op vakantie gaat naar het buitenland. Het is van belang dat dit vernuftige apparaat jouw veilig naar jouw bestemming brengt.

Gebruik jij nog een navigatiesysteem in de auto?

Navigatiesystemen zijn er van vele merken. Onbekend en bekend. Je kunt voor een apart navigatiesysteem kiezen die je op het raam van de auto vastklikt. Of je kunt een app downloaden op jouw telefoon waarmee je dan navigeert. Een telefoonscherm als navigator is soms wel wat klein. Dus dit is niet voor iedereen geheel handig. De meest gebruikte externe navigatiesystemen zijn die van TomTom. Een goede tweede plaats is gegeven aan het merk Garmin.

Wat kost een extern navigatiesysteem ongeveer?

Een gemiddeld prijskaartje voor een extern navigatiesysteem ligt rond de €240. Duurder kan ook dan betekent het dat het navigatiesysteem uitgebreider is. Een Garmin is goedkoper in aanschaf, daarvoor betaal je ongeveer €120. Er wordt naar een aantal punten gekeken bij een navigatiesysteem. Zoals de grootte van het scherm. Bijvoorbeeld de TomTom Go5200 die €241 kost wordt geleverd met een scherm dat in breedte 14 cm is en hoogte 9 cm. Dat is een redelijk formaat om je route op te bekijken. In inches is dit 5 inch eigenlijk hetzelfde formaat als een medium smartphone.

Handsfree navigeren handige optie

Het belangrijkste is ook dat je spraakgestuurde commando’s kunt geven. Dit is handig tijdens het autorijden. Maar over het algemeen stopt men wel om het navigatiesysteem goed te kunnen bedienen. De TomTom Go5200 bijvoorbeeld kan ook gekoppeld worden aan je telefoon. Op die manier kun je dus ook gebeld worden en zelf bellen via het navigatiesysteem. Dankzij Lifetime Maps Wereld heb je de mogelijkheid gratis kaarten van allerlei landen te installeren.

Navigeren in het buitenland handig met een navigatiesysteem

Kaarten downloaden van andere landen is natuurlijk handig. Stel je bent met je camper op reis in de Verenigde Staten dan is dat maar wat handig. Een kanttekening moet er wel bij vermeld worden. Er zijn gebruikers die niet echt te spreken zijn over actuele informatie omtrent flitspalen en flitsers. Dus zij gebruiken daarnaast gewoon nog Flitsmeister. Een navigatiesysteem dient een goede visuele routebegeleiding te tonen. Dit is nodig vooral wanneer je in het donker rijdt. Niets is vervelender dan de route onduidelijk zien omdat er allerlei haarspeldbochten op de kaart staan. Hier is TomTom dus wel goed in. De routebegeleiding wordt ook goed gesproken dus dat is wel een plus.

Qua prijskaartje is TomTom het duurst, maar een Garmin voldoet ook voor de helft van de prijs

Werkt via Bluetooth dus je bent bereikbaar via jouw navigatiesysteem

Maar goed niet iedereen heeft het geld voor een nieuwe TomTom, dus een Garmin die de helft goedkoper is volstaat ook prima. Want de Garmin wordt geprezen om zijn navigatiekwaliteit. En ook hier is de visuele routebegeleiding op het scherm goed. Het menu van de Garmin is ook goed te bedienen en de Garmin werkt ook op Bluetooth dus er kan mee gebeld worden en je kunt gebeld worden. Het schijnt wel dat de batterij sneller opraakt. Dus het navigatiesysteem verbinden met de lader via jouw auto is de beste optie. Soms is het berekenen van de route wat trager.

Of navigeren met Google Maps op je telefoon?

Je kunt uiteraard ook jouw mobiele telefoon mits deze daarvoor geschikt is als navigatie gebruiken. Google Maps wordt in dat geval het meest gebruikt. En wanneer je navigeert via Maps zal het je geen data kosten. Wel kost het je data als je een wegenkaart of landen kaart download. Google Maps is onder vele gebruikers enorm populair. De App is immers gratis en staat al geïnstalleerd op de meeste Android telefoons. Ook is de app heel makkelijk te bedienen en werkt het snel. De verkeersinformatie is nagenoeg altijd up tot date. Dus wanneer Google Maps een file aangeeft dan kun je er vanuit gaan dat dit klopt.

Heel veel Nederlanders gebruiken vaker Google Maps op hun telefoon. Want de meesten vinden het eigenlijk wel vervelend om een apart scherm op te hangen in de auto. De telefoon klikken we meestal ook in een standaard in de auto. En velen vinden het plaatsen van een extern navigatiesysteem juist afleiden. Het gaat er maar net om wat jij het meest fijn vind in de auto. Kun jij prima navigeren met je mobiele telefoon? Dan moet je dat vooral doen, het is gratis en handig.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart