Geen olie en gas meer voor Dong Energy maar duurzame energie

dongDong Energy heeft aangegeven te willen stoppen met olie en gas dit valt te lezen op de site van de Telegraaf. Ze willen hun activiteiten daarin gaan afbouwen om uiteindelijk de transitie naar duurzame energie te kunnen maken. Het Deense energiebedrijf weet nog niet wanneer dit precies zal zijn.

Dong is al grootste offshore producent

Nu al is Dong Energy de grootste producent van offshore windenergie en zijn ze bezig met zeven grote windprojecten die bij voltooiing een capaciteit van 4.4 gigawatt zullen hebben. Dong heeft eerder dit jaar haar transportactiviteiten voor gas al overgedragen aan het Deense TSO Energinet.dk waarmee zij een cashflow van 1.3 miljoen DK hebben opgestreken.

Bio energie ook belangrijk voor Dong Energy

Ook participeren de Denen in biomassa centrales in eigen land maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Ondanks het feit dat Dong Energy voldoende omzet behaalt met haar activiteiten in olie en gas vinden ze het tijd om hiermee te stoppen en zich compleet te kunnen focussen op de duurzame energie productie.

Verkoop olie en gas activiteiten zorgt voor meer cashflow

Met de verkoop van de fossiele brandstoffen kunnen zij hun transitie naar duurzame energie versnellen. Het liefst verkopen ze de activiteiten in één transactie maar apart verkopen behoort ook tot de mogelijkheden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken