Gemeenten aan de kust werken aan plan voor offshore windmolens

logo windkracht

De drie gemeentes Katwijk, Noordwijk en Zandvoort zullen een ander plan gepresenteerd krijgen met betrekking tot het plaatsen van offshore windenergie aan de kusten. De gemeentes hebben bezwaren tegen het te dicht plaatsen van offshore windmolens. 

Voorgelicht door Meewind

De gemeentes hebben van beleggingsfonds Meewind een voorlichting gehad over de locatie van de windmolens, het windpark kan geplaatst worden een aantal kilometers vanaf de kust. Henk Kamp wil eigenlijk dat het windpark aldaar dichtbij de kust gebouwd word.

Minister Kamp wil kostenbesparend windpark

Meewind constateerde dat het juist niet gunstig is dat het windpark zo dichtbij de kust gebouwd word. Platform maritieme Windmolenparken gaat nu onderzoeken op welke locatie het beste een windpark kan worden gebouwd. De minister denkt met het huidige plan dat het goedkoper is om het windpark vlak voor de kust te bouwen.

Angst voor schade toerisme

Ondernemers en de gemeenten zijn bang dat het problemen geeft voor het toerisme in de omgeving. Na een visuele toer die het uitzicht uitbeeldde van het toekomstige windpark kwamen er toch vragen en rees er kritiek.

Bron: Groene Courant

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken