Geschillencommissie Energie Zakelijk

De geschillencommissie Energie Zakelijk is er specifiek voor ondernemers en bedrijven met een klacht over de energieleverancier. Dit kan betrekking hebben over een energiecontract, levering of de tarieven voor energie, gas of warmte. Als het financiële belang boven een bedrag van de €50.000 uitkomt dan kan de commissie uw zaak niet behandelen.

Geschillencommissie Energie zakelijk voor ondernemers

Net zoals bij elk geschil moet u eerst alles hebben gedaan om er uit te komen met de partij waarmee u een geschil heeft. Zij het de energieleverancier, warmteleverancier of de netbeheerder. De Geschillencommissie Energie Zakelijk heeft een speciale adressengids ondernemers waar de aangesloten bedrijven in staan. U ziet dan ook welke commissie uw klacht in behandeling kan nemen.

Voorbeeld van zakelijke energieklachten

Een voorbeeld van een dergelijke klacht kan zijn dat u als ondernemer te snel een energiecontract bent aangegaan. Het komt vaker voor dan men denkt. Vooral na telefonische acquisitie zitten ondernemers ineens vast aan een energiecontract. Als ze dan willen annuleren dan blijkt dit in de praktijk vaak moeilijk. Of ze worden gepresenteerd met een flinke boete terwijl er nog niet eens geleverd is. Deze praktijken komen vaker voor dan men denkt. Lees ook het energiebegrip Zakelijk energiecontract voor meer tips.

Schade geleden

Maar een ander voorbeeld kan zijn dat een bedrijf schade heeft geleden onder een stroomstoring. Zij proberen deze schade dan te verhalen op de netbeheerder. In complexe zaken kan een commissie een groot verschil maken. Het voordeel is immers dat er geen dure juristen hoeven te worden ingehuurd. Het bedrag dat een bedrijf moet betalen aan de geschillencommissie is veel lager. Het gaat hierbij om zogenoemd klachtengeld van €150 exclusief btw.

Uitspraken online raadplegen

Wordt de klager in het gelijk gesteld dan moet het bedrijf in kwestie de klager terugbetalen. Plus de overige kosten die ze hebben gemaakt. Welke kansen de ondernemer heeft dat moet de geschillencommissie uitmaken. Maar u kunt wel het uitsprakenoverzicht op de website van de geschillencommissie raadplegen. Typ dan bij trefwoord energie zakelijk in of een ander toepasselijk trefwoord die verband houdt met het onderwerp.

Power.nl
Logo