Gezond blijven dankzij de juiste mindset

Onze gezondheid is het belangrijkste dat we kunnen nastreven in het leven. Want zonder onze gezondheid presteren we niet. De gezondheid is iets dat we elke dag mogen omarmen. We dromen natuurlijk van een lang en gezond leven, waarin we zo min mogelijk problemen ervaren. Nu is dat natuurlijk niet een gegeven dat vast staat. Maar we kunnen wel zoveel mogelijk aan de gezondheid doen. Gezond blijven dankzij de juiste mindset helpt daarbij.

Gezond blijven dankzij de juiste mindset

Het mag vaag klinken maar onze gedachten hebben ook invloed op onze gezondheid. Dus als we ons in een negatieve spiraal bevinden dan zal dat uiteindelijk zijn weerslag hebben op hoe we ons voelen. Als je continue stress ervaart door een veeleisende baan of een moeilijke relatie dan kunnen we daar zelfs ziek van worden. En dat is iets wat we moeten voorkomen. Het gezegde bestaat niet voor niet: Voorkomen is beter dan genezen.

Hoe powerful voel jij je?

Als jij Power krijgt van je baan, gezin, hobby of sport dan is dat een positief teken. In je power staan en jouw lichaam goed verzorgen is al een enorm grote stap. Soms hebben we een negatieve mindset omdat we nare ervaringen en gedachten met ons meedragen. Daaruit voort kunnen klachten ontstaan. En we zijn ons daar vaak niet van bewust, we doen het immers altijd al zo. Het ontbijt overslaan, of piekeren en in paniek raken wanneer ons iets ergs overkomt. De beste manier is om tegenslagen of slecht nieuws proberen van meerdere kanten te bekijken. En toegegeven: Dat kan enorm lastig zijn want als je nooit anders hebt gedaan, hoe moet het dan wel?

Net zoals je je e-mail checkt, check dan ook of je gedachten positief zijn

Sla je ontbijt niet over het is voeding voor lichaam en ziel

Een gebalanceerd ontbijt geeft power

Start de dag met een goed en gebalanceerd ontbijt, als je je ontbijt nuttigt probeer je gedachten dan ook zuiver te houden. Je kunt zelfs tien minuten luisteren naar rustgevende muziek, of doe een meditatie sessie. De meditatie dwingt je onbewust om je juist bewust te worden van de gedachten die je denkt. Emoties komen voort uit gedachten, dus probeer jouw gedachten altijd in het positieve te houden. Daarmee zeggen we niet dat jouw gedachten onzin zijn. Want dat is zeker niet waar. Maar je helpt jezelf er niet mee, en door piekeren verdwijnen bepaalde gevoelens of problemen niet.

Verliefd zijn is een geluksgevoel maar is natuurlijk niet eeuwig durend

Neem eens een voorbeeld aan verliefd zijn. Als je verliefd bent dan komen er heel veel gelukshormonen vrij. Die hormonen zijn onder andere: Serotonine, dopamine en adrenaline. En deze worden aangemaakt door jouw brein. We denken vaak dat het voortkomt uit het hart, maar dat is niet zo. Het is een ingewikkeld proces hoe het lichaam werkt, maar iedereen die wel eens verliefd is geweest weet dat het een fijn gevoel is. Je voelt je instant beter en hebt enorm veel energie ofwel Power. Je gedachten zijn daar dus positief!

Dankbaar zijn voor wat er wel is

Als je depressief bent of je bevind je in een sombere stemming, dan komen die hormonen niet vrij. Stel je ziet een video op Youtube van een lief klein katje of een kirrende baby, dan ook komen er gelukshormonen vrij. Het gevoel van verliefd zijn zal niet eeuwig duren. Maar je kunt streven naar een algeheel geluksgevoel ieder moment van de dag. Door ook dankbaar te zijn voor wat je hebt. De kleine dingen zoals een dak boven je hoofd hebben. Je gezondheid! En wat te denken van je partner die ook gezond is? De schone lucht die we in mogen ademen. Of simpelweg eten hebben in de koelkast.

Werk aan het creëren van positieve gedachten

We willen het liefst altijd gelukkig zijn en dat ook ervaren. En door tegenslagen helpt dat niet altijd. Dan heb je het gevoel dat de grond onder je voeten weggevaagd wordt. Maar onthoudt dat alles eindig is. Dus ook jouw tegenslagen zijn eindig. En de manier waarop je tegen dingen aankijkt kan jouw ongelukkige gevoel juist verlichten. Als je echt worstelt met depressie en kom je er niet uit? Praat met iemand en vraag om hulp. Want niemand is alleen ook al voelt het soms wel zo.

Bel 0800-0113 als je suicidale gedachten hebt

Gezond blijven dankzij de juiste mindset doe je elke dag. Probeer jouw gedachten altijd zuiver te houden. Focus niet teveel of het liefst helemaal niet op wat er niet is. Alleen sta je er ook niet in, als je kijkt wat er in de wereld gaande is. We mogen beseffen dat we ons leven zelf in de hand hebben. Ziekte kunnen we niet altijd voorkomen, maar we kunnen er wel veel aan doen om zo lang mogelijk gezond te blijven. Zorg voor voldoende vitamines en mineralen. Drink voldoende water en probeer dagelijks 30 minuten aan beweging te doen. Want je krijgt Power van dagelijks bewegen. 

Tot slot: Slapen is ook van groot belang voor de gezondheid. Dus probeer op tijd te gaan slapen. Rusten draagt ook bij aan een gezond lichaam.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart