Goedkoopste energiemaatschappij 2020

Hoe vindt u de goedkoopste energiemaatschappij 2020? En wie zou dat zijn? Dat kan per regio verschillen. Ook hangt dit af van uw verbruik. Een energiemaatschappij kan wel roepen dat ze de goedkoopste zijn maar dat hoeft niet zo te zijn. Afgaan op kreten of beloftes is misschien makkelijk. Maar zelf op onderzoek uitgaan geeft u een helder beeld. Leg uw huidige energiekosten naast de huidige energie aanbiedingen. Alleen dan zult u opmerken welke energiemaatschappij voor uw woonadres de goedkoopste blijkt te zijn. En het is ook nog eens erg simpel: Vul uw verbruik en postcode in. De rest toont zich binnen enkele seconden.

Ga nooit voor de eerste de beste energie aanbieding!

U doet er altijd goed aan om meerdere energievergelijkers te raadplegen. Ga dus niet meteen ervan uit dat een geboden energiedeal ook echt de goedkoopste is. Vaak krijgt u per mail van uw energiemaatschappij een aanbod. Dit is natuurlijk ideaal het enige wat zij van u verlangen is door te klikken op verleng uw energiecontract. Maar of het zo wijs is? In de supermarkt zoeken we ook naar de goedkoopste aanbiedingen. Een pak melk van het merk Campina is vaak duurder dan het huismerk. Melk is melk toch? Energie is energie toch? Ja en nee! Want er zijn verschillende soorten energie.

Hart voor het klimaat? Kies groene energie

We doen er klimaat technisch gezien beter aan door voor duurzame energie te kiezen. Want er is groene energie maar ook grijze energie. En grijze energie zorgt er niet voor dat de CO2 uitstoot verlaagt wordt. Groene energie komt van bronnen uit de natuur. Denk aan de wind, zon of zelfs energie uit afval. Energie uit afval klinkt apart maar daar is een verzamelnaam voor: biomassa energie. De meest gekozen vormen voor duurzame energie zijn windenergie en zonne-energie. Nederland kent tegenwoordig ontzettend veel windparken. Deze windparken leveren duizenden huishoudens windenergie. Op kleinere schaal wordt er zonne-energie en biomassa energie geleverd.

Goedkope groene energie

Tien jaar terug was duurzame energie kiezen al aan de orde maar was het duurder. Tegenwoordig kunnen we groene energie kiezen voor een scherpe prijs. En dan kan er nog onderscheid gemaakt worden in groene energie. En dat houdt in of het in Nederland of erbuiten is opgewekt. De beste keuze zou groene energie uit Nederland zijn. Dus van een Hollandse windmolen of afkomstig van zonnepanelen. Dat kunt u specifiek aangeven. Met één vinkje voor Alle groene stroom uit Nederland start u al met groene energie vergelijken.

Wie is de goedkoopste energiemaatschappij 2020?

Dus de goedkoopste energiemaatschappij 2020 kan op verschillende manieren gezocht worden. De goedkoopste grijze energiemaatschappij of de goedkoopste groene energiemaatschappij. Dus dit is afhankelijk van wat u precies wilt. De groenste energiemaatschappij met de goedkoopste energiekosten zou u dus kunnen zoeken. Maar wilt u koste wat het kost de goedkoopste energiemaatschappij vinden ongeacht de soort stroom? Vink dan niets aan de energievergelijker zoekt dan razendsnel in het aanbod.

Bedenkt u zich? Annuleren kan binnen veertien dagen

U heeft altijd twee weken dus veertien dagen de tijd om een overstap te annuleren. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Het punt is dat het gewoon kan. Doe dit dan wel vanaf de datum dat u uw overstap heeft gemaakt. Een aangetekende brief op de brievenbus doen of een telefoontje kan ook. Zorg in ieder geval dat u er een bevestiging van krijgt. Krijgt u die niet binnen een week? Trek dan aan de bel want misschien is de annulering onverhoopt niet verwerkt.

Power.nl
Logo