Goedkoopste gas en stroom

Goedkoopste gas en stroom vergelijken uit het complete aanbod? EnergieVergelijking.nl helpt u de goedkoopste energieleverancier te vinden. Er zijn zoveel verschillende prijzen voor gas en stroom dat het soms moeilijk lijkt om de juiste te vinden. Met onze energievergelijker kunt u binnen een paar seconden de goedkoopste aanbieding vinden.

Goedkoopste gas en stroom bij een energievergelijking

Op die manier hoeft u niet allerlei ingewikkelde berekeningen te maken. De vergelijker helpt u daar namelijk bij. Vink gewoon aan wat u voor soort stroom en gas wilt, gevolgd door uw verbruik en postcode gegevens. Wij laten u dan zien wat de meest actuele prijzen zijn. Vooral naar de goedkoopste gas aanbiedingen word gezocht omdat de prijzen duurder zijn geworden. Geen gepuzzel om maar uit te vinden wie allemaal de goedkoopste aanbiedingen hebben.

Uw huidige voorschotbedrag vergelijken

Wat betaalt u op dit ogenblik aan de energieleverancier? Dit is uw startpunt want met deze gegevens kunt u de energievergelijking opmaken. U kunt daarmee de gas en stroom kosten vergelijken zoals ze getoond worden. Bent u destijds gegaan voor het goedkoopste energiecontract? Dan is de kans zeer aanwezig dat deze prijzen niet meer van deze tijd zijn.

Wat doen ze met de korting?

De energieleveranciers geven flink wat korting op hun gas en stroom prijzen. Ze doen dit door een eenmalige korting te verstrekken. Deze korting kan dan al in rekening zijn gebracht op het voorschotbedrag. Op die manier wordt uw voorschotnota dus al verlaagd. Of de korting word achteraf op de eindafrekening gegeven. Ze kunnen dit dus op verschillende manieren verrekenen. Hoe zij het ook verrekenen feit blijft dat u er van profiteert.

Worden de gasprijzen duurder?

De gasprijzen zijn voor een deel afhankelijk van wat er op de oliemarkt gebeurd. Gelukkig voor ons is er een overschot aan olie op de markt. Dat zorgt in ieder geval voor stabiliteit op de gasmarkt. Jammer genoeg gooit de belastingdienst roet in het eten want zij verhogen de belastingen op gas. Daardoor betalen we dus meer maar de leveringsprijzen kunnen dalen. Dus als die dalen worden de gasprijzen in het algemeen ook weer goedkoper.

Omdat er zoveel olie op de markt verkrijgbaar is kunnen we stellen dat de vraag het aanbod niet overstijgt. Voor onze gasprijzen is dat dus goed nieuws. We hebben in het verleden eerder te maken gehad met duurdere gasprijzen maar dit kwam omdat er meer vraag naar was. Ook al zou er minder gas voorradig zijn uit Groningen, dan kunnen energieleveranciers gas importeren uit het buitenland.

Overheidsheffingen maken gasprijs duurder

De grootste reden waardoor de prijzen voor gas en stroom duurder kunnen worden is door heffingen. Heffingen die de overheid oplegt maar het zal altijd naar verhouding blijven. Dit komt omdat onze energiemarkt goed gestructureerd is. Wij hebben niet te maken met een tekort aan stroom of gas. Dus daar hoeven we niet voor te vrezen.

Meer groene stroom productie nodig

Zouden we allemaal kiezen voor duurzame energie dat puur in Nederland is geproduceerd? Dan kan de vraag het aanbod wel overstijgen en kunnen de prijzen duurder worden. Dit komt omdat we nog niet voldoende zelf aan groene stroom produceren. Gelukkig kiest niet iedereen voor Nederlandse groene stroom. Ze kiezen wel voor groene stroom maar als dat uit het buitenland afkomstig is vinden ze dat ook prima.

Bespaar €250 per jaar op uw gas en stroom

En dan nu over tot besparen want wat bespaart u ten opzichte van uw huidige voorschotbedrag? Dit kunnen we niet voorleggen omdat wij uw verbruik niet weten. De gemiddelde besparing is toch wel €250 per jaar. Mits u vaker overstapt natuurlijk. Bent u 5 jaar terug voor het laatst overgestapt? Dan kan de besparing zelfs veel hoger dan €250 zijn. Dit kan wel oplopen tot €700. Daarom is het ook aan te raden om elk jaar een energievergelijking te maken. Zo bent en blijft u op de hoogte van de gas en stroom prijzen op de energiemarkt.

Power.nl
Logo