Grieks aardgasbedrijf opnieuw te koop aangeboden

logo depa

Nadat het russische Gazprom uit het biedingsproces is gestapt op het griekse aardgasbedrijf Depa, gaat Griekenland opnieuw het aardgasbedrijf te koop aanbieden, deze verkoop is nodig om de staatsschuld te verkleinen.

Privatiseringen moeten geld opbrengen

Griekenland hoopt met de inkomsten uit de privatiseringen aan zijn verwachting te kunnen voldoen om ongeveer 2,6 mrd aan opbrengsten te kunnen incasseren. Maar nu het russische Gazprom geen kandidaat meer is in het biedingsproces word deze verwachting bijgesteld naar 1,6 mrd.

Ook het Griekse Desfa en Hellenic Petroleum worden aangeboden

Ook word het netbeheerdersbedrijf Desfa te koop aangeboden, er is vanuit Azerbeidzjan interesse voor netbeheerder Desfa. Solar staatsoliebedrijf uit Azerbeidzjan wil met de aankoop van Desfa zijn mogelijkheden vergroten om met Tap ( Transatlantische Adriatische pijpleiding ) een pijpleiding aan te leggen vanuit Azerbeidzjan naar Europa die aardgas vervoert. De pijpleiding brengt Griekenland 1,5 miljard aan inkomsten op. Met de verkoop van Depa en Desfa kan Griekenland aan de verwachting voldoen. Wanneer deze doelstelling behaald is gaat Griekenland over tot de verkoop van Hellenic Petroleum Griekenlands grootste olieraffinaderij.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken