Grijze energie

grijze energie
Grijze energie word gehaald uit onze uitputtende energiebronnen, oftewel, we putten onze energiebronnen uit door grijze energie op te wekken uit de bronnen zoals gas en steenkool. Hierdoor ontwikkelen zich alleen maar meer broeikasgassen en dat is zeer schadelijk voor ons milieu. Een andere variant van grijze energie is kernenergie, het schadelijke afval wat hierbij vrijkomt is schadelijk voor het milieu. En niemand wil met opzet het milieu schade toebrengen maar kiezen zij gewoon voor het goedkoopste energieproduct.

Grijze energie was de goedkoopste energie

Veel mensen maken onbewust gebruik van grijze energie. Dat komt omdat de grote traditionele energiemaatschappijen voorheen voornamelijk deze vorm van energie aanboden. Dat is anno 2016 wel anders en zult u in een energie vergelijk opmerken dat er juist veel groene energie aanbiedingen bij zijn gekomen. Heeft u op dit moment nog de gewone energie? Als u geen grijze energie wilt, dan kunt u contact opnemen met uw energie aanbieder en een nieuw contract afsluiten met groene energie, de vraag is alleen of u dan ook een hogere korting krijgt. Het kan ook met onze energie vergelijker dan vinkt u alleen maar groene energie aan en de aanbiedingen zullen binnen een aantal seconden weergegeven worden. De onderlinge verschillen qua prijs tussen grijs en groen zijn er niet meer, dus voor beide soorten energie betaalt u hetzelfde tarief.

Nu u weet dat u hetzelfde bedrag betaalt voor groene energie kunt u dus net zo goed daarvoor kiezen. In het energielabel dat iedere energieleverancier heeft kunt u bekijken waar hun energie vandaan komt. Wekken zij hun energie bijvoorbeeld op met windenergie? Of is de energie opgewekt uit biomassa energie?.

Een beter milieu begint bij uzelf

U wilt natuurlijk niet bijdragen aan het effect milieu bedreiging, dus u kunt er ook voor kiezen om groene stroom af te nemen bij een duurzame energieleverancier.

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken