Groningen heeft drijvende zonnepanelen langs A7

groningen_stad

Vlak aan de A7 zijn drijvende zonnepanelen geplaatst, deze 54 panelen liggen in het water op het bedrijventerrein Westpoort. Dit project is opgezet door Sunfloat en de Groningers.

Zonnepanelen langs de snelweg

Wanneer men vanuit Groningen naar Friesland rijd over de A7 ziet ze liggen dobberen. De zonnepanelen moeten zonne-energie opwekken. Doordat ze op het water geplaatst zijn kunnen ze ook direct weer gekoeld worden door het water. Dit brengt 25 tot 30% meer op dan zonnepanelen op daken. Het zonnepanelen vlot kan 90 graden draaien zodat er optimaal zonlicht benut kan worden. Het werkt met een automatisch systeem voorzien van een lier die ze kunnen draaien naar het zonlicht.

Nederland waterland

Als dit project succesvol blijkt zullen er meer van dit soort drijvende vlotten komen. Nederland kent genoeg water en vooral om de industriegebieden heen. Er is nagedacht over het plan want de gracht word niet gebruikt voor recreatieve doeleinden er komen dus geen schepen of boten voorbij. Nederland heeft sowieso 1000 hectare aan beschikbaar water dus is er meer potentie.

Genoeg animo voor project

Urgenda een organisatie die staat voor energie opwekking uit groene energie is supporter van dit project. Directrice Marjan Minnesma is in haar nopjes met het project, zij stelt dat er nog genoeg capaciteit aan water is wat gebruikt kan worden voor de drijvende zonnepanelen.

Bron:Telegraaf

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken