Groot windpark voor kust Hawaii

windparkzee

Een energiebedrijf uit Denemarken Alpha Wind Energy is van plan om twee grote windparken voor de kust van de Hawaii te gaan bouwen. Het windpark zal drijvende windturbines krijgen.

Twee offshore windparken

Op twee locatie’s in het Noordwesten en Zuidelijk van Hawaii zullen de windparken verrijzen. Beide windparken zullen een geïnstalleerd vermogen van 408 MW hebben. Omdat de zee rondom Hawaii te diep blijkt, zal het energiebedrijf windfloats gebruiken, deze drijvende windfloats zullen gemaakt worden door het Amerikaanse Principle Power, hier komen nog eens windturbines van 8 megawatt op.

Hawaii gaat voor 40% in 2030

De doelstelling van Hawaii inzake duurzame energie is dat het eiland in 2030 voor 40% duurzaam zal zijn. Het Deense bedrijf heeft een dochteronderneming opgericht genaamd AW Hawaii Wind voor dit project.

Aan de Portugese kust zijn de drijvende platforms al getest, daarom zal er ook een windpark verrijzen aan de kust van Schotland, met een geïnstalleerd vermogen van 50 MW. Het meest dichtbevolkte eiland van Hawaii is Oahu, vandaar de keuze om daar windenergie te gaan opwekken

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken