Grootste Belgische energieleverancier overgenomen door Total

lampiris
Lampiris, één van de grootste energieleveranciers van België is overgenomen door het Franse Total dat vooral bekend is door haar tankstations. Verder is Total één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld.

Verkoop Lampiris zorgt voor groei van het bedrijf

Lampiris werd in 2003 opgericht en levert sindsdien energie en gas aan de particuliere en zakelijke markt. De Belgische energieleverancier is actief op zowel de Belgische als Franse energiemarkt. Zij zijn dan ook een onafhankelijk energiebedrijf dat plaats drie mag innemen naast nummer 1 en 2 Engie en EDF Luminus.

Total straks ook energieleverancier

De energieleverancier levert aan 850.000 aansluitingen energie en gas in België. Dankzij de overname van Lampiris zal het Franse Total zich dus nu ook begeven op de energiemarkt voor de verkoop van energie en gas. Total keek al langer naar mogelijkheden om haar focus te kunnen verleggen van de oliemarkt naar de energiemarkt en dan met name naar duurzame energie.

Werkgelegenheid blijft behouden bij Lampiris

Voor de klanten van Lampiris zal er niets veranderen net als de werkgelegenheid voor de mensen die bij de energieleverancier in dienst zijn. Ook Eneco bleek interesse te hebben in haar concurrent omdat het strategisch gezien heel goed zou passen bij Eneco. De autoriteiten moeten de overname nog goedkeuren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken