Hernieuwbare energie in Nederland groeit langzaam

duurzame energie regeling

Het aandeel uit groene energie komt maar langzaam van de grond in Nederland. Desondanks word er wel meer energie geproduceerd omdat er steeds meer vraag komt vanaf onze buurlanden.

Steenkoolproductie toegenomen

Ook de productie uit steenkool nam de afgelopen twintig jaar toe en lag op zijn hoogtepunt in vergelijking met 1991. De productie uit aardgas nam juist af. Nederland produceerde vorig jaar 103 miljard kilowattuur dit is 2% hoger dan 2 jaar ervoor.

Biomassa loopt juist terug

Duurzame energieproductie uit biomassa, windenergie en zonne-energie zag een daling van 12,2 miljard kWh naar 11,6 kWh. Het aandeel in duurzame energie was vorig jaar goed voor 11,4% van onze totale stroomproductie, dat is ongeveer een 1% minder dat het voorgaande jaar. Vooral de productie uit biomassa liep terug.

Nederland behaalt doelen niet op deze manier

Zoals de voortgang van duurzame energieopwekking nu gaat zal Nederland in 2020 een percentage van 10,6% gaan behalen en dat is 3,5% minder dan de beloofde 14%. Alleen de scandinavische landen liggen voorop met de opwekking van duurzame energie. Zweden behaalt 62% uit duurzame energie en Oostenrijk wekt zelfs meer op 68%.

Bron:Z24

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken