Hoe bewust bent u over uw energierekening?

Aangezien de energierekening vaak fouten blijkt te bevatten is de vraag dan ook: Hoe bewust ben u over uw energierekening? Weet u bijvoorbeeld zeker dat u de juiste tarieven voor energie en gas betaalt? En zijn de gemaakte afspraken nagekomen aan het einde van het jaar? Daar komt u achter door uw energierekening te controleren. Blijkt deze erg onduidelijk te zijn dan moet u aan de bel trekken.

Veel klachten over energierekening

Het consumentenprogramma Radar stelde het probleem rondom de energierekening al eerder aan de kaak. Net zoals Vereniging Eigen Huis dat ook deed na klachten. De ACM controleerde tientallen energieleveranciers op fouten. Natuurlijk waar gewerkt wordt worden er ook fouten gemaakt. Maar als deze fouten u als consument geld gaan kosten. Vooral de slapers in de energiemarkt doen er goed aan hun energierekening te controleren. Deze groep stapt immers weinig tot nooit over.

Vergelijk verstandig en kies voor een korte overeenkomst met een vaste prijs

Daardoor lopen zij al honderden euro’s mis. Want met energie vergelijken kan veel geld worden bespaard. Kiest men voor een variabel tarief? Dan blijkt volgens de ACM dat dit niet eens zo voordelig is. De besparing kan hoger oplopen bij 1 jarige energiecontracten met een vaste prijs. Dus loop uw eindafrekening elk jaar na. Zo kunt u nagaan of uw energieleverancier de juiste tarieven heeft toegepast. Als er onduidelijkheden bestaan dan kunt u de energieleverancier om uitleg vragen. Dat is namelijk uw recht als consument.

Regels moeten nageleefd worden van de ACM

U moet zich aan de regels van uw energiecontract houden maar dat geldt ook voor de energieleverancier. Door actieve reclames en een duwtje in de rug vanuit de ACM stappen steeds meer consumenten over. Vorig jaar lag het aantal niet overstappende consumenten nog op 31% dit jaar is dat 29%. Steeds meer consumenten komen dus in actie.

Vorige week kregen drie energieleveranciers een waarschuwing van de ACM. Hun energierekening zijn nog steeds onduidelijk. De afspraak was dat alle energieleveranciers hun energierekening duidelijker zouden maken voor de consument. De einddatum waarop dit gebeuren moest was 1 juli 2017.

Energie aanbiedingen voor 2018 napluizen

Momenteel zijn er veel energie actie’s verkrijgbaar met flinke cashback kortingen. Start daarom ook gelijk met een energievergelijking. Loop alle energie aanbiedingen na en kies pas als u echt denkt de goedkoopste gevonden te hebben. Het is een simpel karwei en zeg nu zelf met werken verdient u geen €250 in een dag. Met energie vergelijken kunt u vandaag al een besparing pakken van €250. Sneller dan dat kunt u niet verdienen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo