Hoe kies ik een energiezuinige koelkast?

Je huidige koelkast is aan vervanging toe. De huidige koelkast heb je jarenlang in bezit gehad. En het is tijd voor een nieuwe. Bekijk je het aanbod dan zul je zien dat de koelkast van nu veel energiezuiniger is. Misschien heb je tien jaar terug zo’n hippe Amerikaanse koelkast gekocht, maar deze nemen enorm veel stroom. Dit draagt dan ook bij aan een veel hogere energierekening. En dat wil je voorkomen. Je kunt dit helaas niet doen door de koelkast uit te zetten, want deze moet toch 24 uur per dag aan staan.  De meesten vragen zich dan ook af: Hoe kies ik een energiezuinige koelkast?

Hoe kies ik een energiezuinige koelkast?

Bekijk ten eerste de grootte van de koelkast want als je alleenstaand bent dan heb je niet een hele grote koelkast nodig. Ook niet als je maar met zijn tweetjes bent. Een energiezuinige koelkast kiezen doe je ook door naar het energielabel te kijken. Als het label A+++ vermeld dan weet je dat dit model energiezuinig is. Kies je eenmaal voor een energiezuinig model dan draag je ook je steentje bij aan het milieu. Waarom? Omdat stroomverbruik het milieu ook aantast. En des te minder stroom de koelkast verbruikt des te beter dit is voor het milieu.

Kies eerst voor jezelf welk model je wilt en start vanaf daar je zoektocht

Bezuinigen met een nieuwe koelkast

En natuurlijk is het beter voor je portemonnee op de lange baan. Want je stroomverbruik zal ook afnemen als je een energiezuinige variant kiest. Niet iedereen wacht tot de koelkast echt op zijn eind is. Velen kiezen er eerder voor om een andere koelkast te kopen. Vooral omdat het de energiekosten verlagen kan. Of omdat ze een nieuwe keuken laten plaatsen, dan is er ook een andere koelkast nodig. En dan is het beter om het meteen goed te doen. Zie je een koelkast met een A+ energielabel? Weet dan dat dit niet meer zo zuinig is, dat was tien jaar terug misschien zo maar dat geldt niet meer. Dus meer plusjes achter de A laat zien dat het model erg zuinig is.

Vergelijk de aanschafprijzen met elkaar

Wanneer je gaat shoppen voor een koelkast dan zul je merken dat er grote verschillen bestaan in aanschafprijs. Steek er dus extra moeite in om die prijzen met elkaar te vergelijken. Een hele grote koelkast zal altijd meer stroom verbruiken dan een middelmatig grote koelkast. Huishoudens gaan gauw voor een koelvries combinatie. Da betekent dus een koelkast en vriezer ineen. Kies ook niet een te kleine koelkast, want dan zul je op den duur een vriezer erbij willen nemen. Dan heb je twee apparaten die stroom verbruiken. Daarom is een middelmatige grootte het meest geschikt.

Bepaal het model koelkast en de grootte

Te groot hoef je niet te doen, tenzij je echt een groot gezin hebt. Een energiezuinige koelkast met A+++ label zal wel duurder zijn dan degene met een minder zuinig label. Maar laat je vooral niet verleiden om voor het goedkoopste model te gaan. Want daarmee bespaar je juist minder op je energiekosten. Je kunt op Power.nl natuurlijk ook je energiekosten vergelijken en zo besparen. Maar dit doe je bovenop het kopen van een koelkast. In de zoekbalk op Power.nl kun je zelfs zoeken op energiezuinige koelkast.

Bespaar ook door zuiniger met je overige huishoudelijke apparaten om te gaan

Je kunt je energiekosten met huishoudelijke apparaten verlagen. Daaraan hebben we eerder ook een artikel gewijd. Als jij eenmaal de juiste energiezuinige koelkast hebt gevonden dan kan het besparen beginnen. De koelkast zal dan niet meer bijdragen aan een hoger verbruik. Door beter op te letten hoe je met je stroomverbruik omgaat zullen de energiekosten vanzelf lager worden. Vaak is het onwetendheid of laks zijn. Daarom stijgen de energiekosten en dat hoeft helemaal niet.

Als je eenmaal de juiste energiezuinige koelkast gevonden hebt. Dan zul je op jaarbasis al gauw €80 besparen. Houdt de koelkast ook goed schoon, dus check elke maand de rubbers en reinig ze. Want een koelkast deur die niet goed sluit zal meer stroom verbruiken. Ook wanneer je eten in de koelkast plaatst om te bewaren, laat het goed afkoelen. Anders moet jouw koelkast meer werk verrichten om de temperatuur te verlagen. En dat kost je ook weer extra storom.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart