Hoe kies ik een goede reisverzekering?

Je gaat op vakantie of bent van plan om op vakantie gaan. Dan rijst toch de vraag: Hoe kies ik een goede reisverzekering. Want wat komt er allemaal bij kijken? Het is van belang dat je met een gerust gevoel vertrekken kan. Kijk vooral naar wat er gedekt wordt bij een reisverzekering. De bagage is altijd verzekerd. Er zijn meer punten die verzekerd kunnen worden. Je wilt uiteindelijk genieten van je vakantie maar helaas kunnen sommige factoren roet in het eten gooien.

Hoe kies ik een goede reisverzekering?

De ene verliest zijn telefoon tijdens de vakantie, dit wordt vaak onder de bagagedekking gerekend. Dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Check altijd de maximale uitkeringen, want deze kunnen verschillen per verzekeraar. Wil je een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering? Een kortlopende verzekering voor je reis is vaak iets duurder. Maar als je niet vaker dan eenmaal per jaar op vakantie gaat is dat prima te doen. Laat je je spullen zoals je telefoon of iPad onbeheerd op het strand achter? Dan moet je weten dat dit niet verzekerd is in de meeste gevallen. Zorg ervoor dat kostbare spullen goed opgeborgen zijn, dan kun je dit gewoon claimen bij je verzekeraar als het onverhoopt wel gestolen wordt.

Help! Mijn koffer is niet aangekomen

Wat ook vaak voorkomt helaas is dat de koffer niet aankomt op het vliegveld. Heel vervelend natuurlijk al jouw spullen en kleding bevinden zich in die koffer. Hiervoor ben je dus gewoon verzekerd. De kosten die je maken moet daarvoor kun je dus declareren. En komt het voor dat je valt en je telefoon of camera valt mee en is kapot? Dan ben je ook daarvoor verzekerd. De basisdekking van een reisverzekering omvat geheel Nederland, Europa maar ook in de niet EU landen ben je verzekerd. Vertrek je naar een niet EU land? Check toch even voor de zekerheid of het land dat jij bezoeken gaat daaronder valt. Dubbelchecken is altijd verstandig.

Ziek tijdens de vakantie? Overweeg een aanvullende dekking vooral bij wintersport!

Ziek worden komt helaas ook voor en dan ook nog tijdens je vakantie. Niets is vervelender dan dat. Maar als blijkt dat je bijvoorbeeld je been gebroken hebt tijdens het skiën? Dan kun je ook een beroep doen op jouw reisverzekering (Wel een aanvullende dekking kiezen) Zit je heerlijk aan een cocktail op het strand en je krijgt een telefoontje van het thuisfront omdat er een naaste is overleden? Dan hoef je je geen zorgen te maken, je kunt direct terugvliegen en deze kosten mag je declareren. De Alarmcentrale kan gebeld worden in verband met spoed zoals overlijden of een beroving. Daarvoor is de Alarmcentrale bedoeld. Voor zaken die geen spoed behoeven hoeft u de alarmcentrale dan ook niet te bellen. Elke verzekeraar heeft een eigen alarmcentrale, dit nummer staat in je reisdocumentatie.

Ook wanneer je reisgenoot of jij zelf komt te overlijden dan is de repatriëring naar Nederland verzekerd. Veroorzaak je per ongeluk schade op je vakantie bestemming? Dan kun je de kosten die je vergoeden moet ook declareren. Doe je het met opzet? Dan betaalt de verzekeraar helaas niet uit. Dit kan dan bijvoorbeeld komen omdat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken.

Aanvullende dekking kiezen kan verstandig zijn

Dit zijn dus de standaard punten die verzekerd zijn. Je kunt je aanvullend verzekeren voor onder andere:

  • Wintersport (Ook aanbevolen)
  • Wereld dekking (Aanbevolen als je ver gaat reizen voor langere tijd)
  • Annuleringsverzekering
  • Geneeskundige kosten

Wintersport is leuk, maar daar kan heel snel een ongelukje gebeuren. Het is dan ook verstandig om je hiervoor aanvullend te verzekeren. De kosten in het buitenland kunnen hoger vallen dan wanneer in Nederland. Ook handig wanneer je van tevoren al skie lessen en materiaal hebt gehuurd en dus niet meer gebruiken kan door dat gebroken been. Deze kosten heb je eerder betaalt dus kun je terug vragen als je aanvullend verzekerd bent. Let wel op: Ga jij buiten de gebaande pistes? Dus off piste? Dan heb je geen recht op vergoeding als er wat gebeurd. Bij Paraskiën keert de verzekeraar ook niet uit. Want in hun ogen is dat een te groot risico.

Wereld dekking aanvullend verzekeren

De wereld dekking is ook geen overbodige luxe. Als jij verdwaald ergens in de jungle dan moet er een dure zoektocht op gang gezet worden om jou weer terug te vinden. Of als je ziek wordt en in een ziekenhuis behandeld moet worden. Met name de Verenigde Staten en Canada blijken duur te zijn waar het de zorgkosten aangaat. Zelfs naar de tandarts gaan met een afgebroken kies kan duur zijn. Dus ook hier kan een aanvullende dekking heel verstandig zijn.

Door omstandigheden niet meer op vakantie? Kies een annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is bedoeld om uw vakantie te kunnen annuleren. Stel een familielid overlijdt of je komt zelf in het ziekenhuis terecht dan kun je niet meer op vakantie. Het is dan wel fijn dat je je geld terug kunt halen middels een annuleringsverzekering. Vooral handig als het reisbedrag hoog is, je betaalt er dan ook naar. Maar je bent dan gerust erop dat je je verloren geld terug krijgen kunt. Regel de reisverzekering tijdig en sluit deze ruim op tijd af. Zo kun je bepakt en bezakt op reis.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart