Hoe kunt u het beste besparen op energie?

energiekosten

Het is algemeen bekend dat u kunt besparen op uw energiekosten door het energieverbruik te verminderen. Zo bespaart u stroom door de verlichting niet overal te gebruiken, en bespaart u gas door niet onnodig lang te douchen.

Energie vergelijken is geld sparen

Maar het beste bespaart u op uw energie door een energievergelijking te maken. Van de Nederlandse bevolking vergelijkt ruim 80% ieder jaar de energieleveranciers en de zorgverzekeraars. Deze besparing levert gemiddeld €180 per jaar op wanneer u de overstap maakt naar een andere energieleverancier. Dat is een hoop geld wat u overhoud.

Meer dan 50% van de consumenten vergelijkt en stapt over

Wat energie betreft vergelijkt meer dan de helft van Nederland het aanbod op de energiemarkt. Nu de rente’s op de spaarrekeningen nog meer worden verlaagd bekijken consumenten waar zij allemaal nog meer op kunnen besparen. Want besparen is ook sparen en het geld dat u overhoud kunt u ook weer wegzetten op een spaarrekening of uw gewone rekening.

Spaar op een andere manier uw geld

Het is demotiverend om uw spaargeld weg te moeten zetten op een spaarrekening dankzij de zeer lage rente momenteel, maar het motiveert wel om op een andere manier te besparen op uw maandelijkse lasten. De ACM heeft alle energieleveranciers gesommeerd hun kosten voor transport en de aansluitkosten voor elektriciteit en gas goedkoper te maken. Dit levert u ook weer een kleine besparing op. Desalniettemin hanteert iedere leverancier weer andere kosten voor bijvoorbeeld het vastrecht. Daarom is het ook van belang dat u deze kosten goed bekijkt voordat u de overstap maakt.

Variabele tarieven zijn goedkoper geworden

Sommige kosten zijn wel weer iets goedkoper geworden, bekijk maar eens de benzineprijs anno augustus 2015 die is weer een aantal centen goedkoper geworden. Dit heeft weer te maken met de olieprijzen en de energieprijzen 2015 hangen hier ook mee samen. Het variabele tarief voor gas is ook weer verlaagd. Daarom kan het lonend zijn om voor een variabel contract te kiezen. Of misschien bent u toch huiverig dan kiest u voor een vast tarief, maar het beste is om deze dan vast te zetten voor maximaal een jaar. Waarom? Omdat u dan volgend jaar in 2016 de energiecontracten opnieuw kunt vergelijken en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken