Hoe werkt het online overstappen?

Veel meer mensen zitten nu thuis, maar willen toch hun zaken gedaan krijgen. Alles gaat dan remote of online moeten gebeuren. Ook het overstappen naar een goedkopere energieleverancier gaat online moeten gebeuren. Je wilt toch ondanks de beperkingen in beweging  besparen? Precies! Stap over, net als de honderden huishoudens die dat reeds hebben ondernomen. Uit cijfers blijkt dat een gemiddelde overstap een huishouden al zo een €450,- kan doen besparen. Overstappen loont, dus doe het!

Voordat u overstapt moet je dus wel weten welke energieleveranciers de betere zijn voor jouw situatie. Ga dan voor de voordeligste volgens de energievergelijkers en bespaar gegarandeerd.

Hoe werkt het online overstappen?

Het online overstappen gaat alleen werken, als je contract dat toelaat. Beter uitgelegd, je contract moet reeds vervallen zijn of binnenkort aflopen. Check dus de einddatum van je contract. Weet je de eindattum niet meer? Neem dan contact op met je energieleverancier en vraag het op. Zij hebben alle informatie betreffende de afloopdatum van je huidig contract.  Mag je overstappen? Ga dan maar flink energie vergelijken en kies een nieuwe energieleverancier uit.

De nieuw gekozen energieleverancier zorgt voor de afwikkeling van het oud energiecontract. Wel dien je ervoor te zorgen rekening te houden met een paar zaken.

  • Wat is de resterende looptijd van je energiecontract?
  • Heeft het oude contract eeen opzegtermijn? Zo, ja hoe lang?
  • Hoe lang is de looptijd van je nieuw energiecontract?
  • Is er een boete verbonden aan een te vroege overstap?
  • Is er een kans dat u de welkomstpremie mis loopt bij een overstap?

Dit is allemaal informatie die zeer valide is voor het afsluiten van een goed contract.

Vroegtijdig verbreken energiecontract betekent boete betalen

Je mag nog zo blij zijn om over te stappen naar een beter contract, maar wees niet voorbarig door het te vroeg te doen. Het voortijdig/vroegtijdig afbreken van het oude energiecontract kent immers consequenties. Je riskeert namelijk het betalen van een boete. De oude leverancier gaat aangeven dat u niet zo lang klant bent gebleven zoals afgesproken en loopt daarmede inkomsten mis. Boetes kunnen daarom heel snel al oplopen tot wel max. €250,-.

Welkomstpremie niet kwijt raken

Overstappen naar een andere energieleverancier kan beteken dat je wellicht je welkomstpremie mis loopt. Dat is zeker het geval als je het oude contract vroegtijdig afbreekt. Let goed wat er dus staat opgenomen in je contract aangaande welkomstpremies. Het zou een hele zonde zijn als je uiteindelijk nog net je welkomstpremie kwijt raakt.

Overstappen heeft ook een paar kosten

Overstappen naar een andere leverancier kan betekenen dat je een waarborgsom zal moeten betalen. Dat wordt meestal uit voorzorg gedaan om de wanbetalers op een afstand te houden. Jou zaken zijn toch in orde? Dan hoef je niet te vrezen. Waarborgsommen kunnen oplopen tot in de orde van €1000,-. Voldoe aan deze kosten en er is geen vuiltje aan de lucht. Daarna ga je zeker weten ook besparen.

 

 

 

Power.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart